Coronavirus/Franţa: Prefectul insulei Martinica interzice circulaţia pe timpul nopţii "până la revenirea la calm"

Coronavirus/Franţa: Prefectul insulei Martinica interzice circulaţia pe timpul nopţii "până la revenirea la calm"

Prefectul departamentului Martinica, în Antilele Franceze, a decis joi să instituie o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii în faţa violenţelor urbane nocturne din insulă, care, la fel ca vecina sa Guadelupa, se confruntă cu o mişcare de protest, născută din refuzul vaccinării obligatorii pentru persoanele din sistemul medical, dar care a degenerat într-o criză socială, notează AFP.

Obiectivul prioritar al acestei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii valabilă "între orele 19.00 şi 05.00" este "revenirea la o situaţie paşnică" pentru "a ne permite apoi să dialogăm, să muncim, să avansăm", dar şi "revenirea serviciului public şi redeschiderea sistemului şcolar", a indicat prefectul Stanislas Cazelle pentru AFP.

Securitatea va fi consolidată din noaptea de joi spre vineri, a precizat el, "cu un dispozitiv mai mobil şi mai numeros pentru a viza cele mai dificile puncte".

"Grupuri de indivizi au comis distrugeri şi au instalat baraje", iar "împotriva forţelor de securitate au avut loc acte de violenţă", a subliniat reprezentantul statului francez care a adăugat că "11 persoane" au fost arestate şi "mai multe arme" confiscate.

Blocarea unor artere rutiere a continuat joi pe cele două insule.

 

 

Foto: (c) Ricardo Arduengo/REUTERS


Pentru a detensiona situaţia, premierul francez, Jean Castex, a anunţat luni crearea unei "instanţe de dialog" pentru "a convinge şi sprijini individual, uman" profesioniştii vizaţi de obligaţia de a se vaccina. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră