Coronavirus/Germania: Merkel aşteaptă recomandări de la academicieni privind o eventuală relaxare a restricţiilor;cel mai nou bilanţ - 123.016 infectări

Coronavirus/Germania: Merkel aşteaptă recomandări de la academicieni privind o eventuală relaxare a restricţiilor;cel mai nou bilanţ - 123.016 infectări

Cancelarul german Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri aşteaptă luni recomandări de la Academia naţională de ştiinţe privind o eventuală relaxare a măsurilor de distanţare socială impuse în legătură cu pandemia cu noul coronavirus, care a infectat în Germania 123.016 persoane, potrivit bilanţului anunţat luni de institutul de boli infecţioase Robert Koch, transmite Reuters.

Numărul de contaminări anunţat luni indică o creştere cu 2537 în 24 de ore şi este al treilea declin consecutiv după patru zile de creştere. În acelaşi tip, ultimul bilanţ anunţat deceselor asociate noului virus a ajuns la 2799, cu 126 mai mult decât cel anterior.

Înalţi responsabili politici din Germania au început să dezbată o potenţială relaxare a restricţiilor, în vederea unei reuniuni, miercuri, cu cancelarul Merkel.

Angela Merkel, care a afirmat că recomandările academicienilor vor conta mult în perspectiva unei relaxări a restricţiilor impuse la jumătatea lui martie, va discuta luni aceste recomandări cu membrii cabinetului, iar miercuri va susţine o videoconferinţă cu responsabilii landurilor pentru a discuta despre o posibilă cale de ieşire din "lockdown" şi de gestionare a recesiunii pe care este de aşteptat să o provoace acesta.

Deşi bilanţul sanitar este mai bun în Germania faţă de alte state europene, economia germană, în care exporturile au o pondere uriaşă, a fost grav afectată de restricţii şi se estimează o contractare de 9,8% în al doilea trimestru, cel mai mare declin din anii 70 şi mai mult decât dublul celui înregistrat în timpul crizei financiare din 2009.

Armin Laschet (conservator), guvernatorul Renaniei de nord-Westphalia, cel mai dens populat land, le-a transmis în weekendul de Paşti cancelarului şi colegilor din alte landuri o serie de recomandări din partea unui grup de experţi, subliniind importanţa unei relaxări a măsurilor.

El a indicat astfel duminică seara pe canalul ZDF că micile magazine ar putea fi redeschise după modelul brutăriilor, primind doar doi clienţi simultan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

2 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel