Coronavirus/Germania: Noile măsuri antiepidemice au intrat în vigoare

Coronavirus/Germania: Noile măsuri antiepidemice au intrat în vigoare

Noile măsuri împotriva coronavirusului au intrat marţi în vigoare în Germania pe fondul unei situaţii marcate de scăderea incidenţei îmbolnăvirilor, dar şi de temeri provocate de varianta Omicron, mai contagioasă, transmite EFE.

Potrivit ultimelor date prezentate de Institutul Robert Koch (RKI), în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 21.080 de îmbolnăviri confirmate, cu 2.348 mai puţine decât în urmă cu o săptămână, şi 372 de decese asociate coronavirusului.

Incidenţa săptămânală s-a situat la 215,2 contagieri la 100.000 de locuitori, faţă de 306,4 îmbolnăviri la 100.000 de locuitori în urmă cu o săptămână.

Totuşi, RKI a avertizat că datele ar putea fi distorsionate din cauza sărbătorilor de iarnă, când se fac mai puţine teste şi transmiterea datelor este încetinită.

De la începerea pandemiei, în Germania au fost înregistrate 7.026.369 de cazuri de îmbolnăvire. Totodată, 110.805 de persoane au murit de coronavirus, iar 6.217.800 au făcut boala şi s-au vindecat.

La ultima reuniune a guvernului federal cu guvernele regionale s-a stabilit ziua de 28 decembrie drept dată limită pentru introducerea unei serii de restricţii, menite să încetinească răspândirea variantei Omicron. Totodată, autorităţile vor să evite ca perioada sărbătorilor de iarnă să se traducă printr-o creştere galopantă a numărului cazurilor de îmbolnăviri.

Pentru reuniunile în aer liber şi în interior există, începând de marţi, o limită de participare de 10 persoane. Pentru nevaccinaţi, limita este şi mai strictă, un nevaccinat putând să se întâlnească doar cu două persoane cu care nu trăieşte sub acelaşi acoperiş.

În plus, discotecile se vor închide, iar pentru accesul la muzee, restaurante şi centre comerciale - cu excepţia celor considerate necesare pentru a acoperi nevoile de bază, precum supermarketurile şi farmaciile - va fi obligatorie prezentarea unui certificat de vaccinare sau a unui test negativ la coronavirus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren