Coronavirus/Germania: Oamenii dornici să se vaccineze devin din ce în ce mai agresivi, afirmă medici

Coronavirus/Germania: Oamenii dornici să se vaccineze devin din ce în ce mai agresivi, afirmă medici

Germanii disperaţi să se vaccineze împotriva noului coronavirus devin din ce în ce mai agresivi, afirmă medici din Germania, unde frustrarea este în creştere după şase luni de restricţii, deşi ratele de infectare încep să scadă, relatează Reuters.

"Presiunea asupra centrelor de vaccinare şi a cabinetelor medicale creşte. Oamenii care vor să se vaccineze devin din ce în ce mai agresivi", a declarat pentru grupul media Funke Anke Richter-Scheer, şef-adjunct al Asociaţiei germane a medicilor de familie.

Pe măsură ce accesul la vaccinare este extins la mai multe grupuri de populaţie, pentru mulţi devine tot mai greu de înţeles de ce trebuie să stea la coadă, a adăugat ea.

Oamenii se prezintă la cabinet şi cer să fie vaccinaţi chiar dacă nu le-a venit rândul, iar starea de spirit este din ce în ce mai agresivă, menţionează medicul.

Unii cer chiar să li se administreze doza de rapel mai devreme ca să poată pleca în vacanţă sau să profite de o serie de avantaje cum ar fi să facă shopping fără să aibă nevoie de un test de COVID-19.

De asemenea, pacienţi mai în vârstă care au fost repartizaţi să fie vaccinaţi cu AstraZeneca cer alt vaccin.

După un început mai greu, campania de vaccinare din Germania prinde avânt şi circa o treime din populaţie a primit o primă doză, aproximativ 10% fiind deja complet vaccinaţi. Vaccinarea a început cu vârstnicii şi s-a extins treptat la cei mai tineri şi categorii profesionale considerate prioritare cum sunt cadrele didactice, jurnaliştii şi lucrătorii din infrastructura critică.

Marţi, mai multe landuri germane, inclusiv capitala Berlin, au anunţat planuri de relaxare a restricţiilor în următoarele zile, în condiţiile în care numărul infectărilor continuă să scadă în toată ţara. Miercuri au fost raportate 14.909 contaminări în ultimele 24 de ore şi 268 decese, bilanţul total de la începutul pandemiei ajungând la 3.548.285 infectări şi 85.380 decese, iar incidenţa la şapte zile a scăzut marţi de la 115 la 108 la 100.000 de locuitori.

Ministrul german al finanţelor Olaf Scholz a indicat pentru Rheinische Post că cetăţenii ar trebui să primească până la sfârşitul acestei luni de la guvern orientări clare privind dacă şi unde pot merge în vacanţă. Potrivit ministrului, intensificarea vaccinării şi scăderea infectărilor ar trebui să facă posibilă petrecerea concediilor în Germania şi într-o serie de alte ţări; landul nordic Mecklenburg-Pomerania inferioară, o destinaţie populară pentru vacanţe, va deschide sectorul turismului din 14 iunie.

Totuşi, comitetul permanent german pentru vaccinare, STIKO, a diminuat aşteptările legate de o aprobare accelerată a vaccinării copiilor şi adolescenţilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...