Coronavirus/Iran: Peste 2.800 de cazuri noi, cel mai ridicat bilanţ zilnic din ultimele două luni

Coronavirus/Iran: Peste 2.800 de cazuri noi, cel mai ridicat bilanţ zilnic din ultimele două luni

Autorităţile iraniene au raportat vineri 2.819 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, cel mai ridicat bilanţ înregistrat în interval de 24 ore în ultimele aproape două luni, şi au avertizat că situaţia se înrăutăţeşte în câteva regiuni, transmite AFP.

Numărul total de infectări a ajuns astfel la 146.668 de la anunţarea primelor cazuri la mijlocul lui februarie, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianush Jahanpur, în briefingul de presă zilnic transmis la televiziune.

Numărul de cazuri noi a cunoscut o creştere aproape constantă începând din 2 mai - când a fost anunţat nivelul cel mai scăzut din ultimele două luni -, însă o creştere similară celei de vineri nu mai fusese înregistrată de la începutul lui aprilie.

Din 11 aprilie, guvernul a autorizat o reluare graduală a activităţii economice şi a ridicat restricţiile impuse la deplasarea între oraşe. În cursul acestei săptămâni, restaurantele s-au putut redeschide pentru clienţi.

În ce priveşte decesele cauzate de epidemia de COVID-19, în ultimele 24 de ore au fost raportate 50, iar bilanţul total a ajuns la 7.677, a mai precizat Jahanpur.

Cea mai afectată rămâne provincia Khuzestan (sud), unde autorităţile menţin codul roşu.

Conform purtătorului de cuvânt, 'provinciile Khorasan-e-Razavi, Azerbaidjanul de Vest şi de Est, Lorestan, Kurdistan, Kermanshah, Hormozgan şi Mazandaran sunt de asemenea într-o situaţie critică'.

Unii experţi, dar şi mai mulţi responsabili iranieni consideră însă că statistica prezentată de guvern subestimează cu mult numărul real al contaminărilor cu noul coronavirus. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

4 O imbecilă! / „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”

5 Așa o fi?