Coronavirus/MApN: 2.342 de militari cu 448 de mijloace tehnice au acţionat în ultimele 24 de ore

Coronavirus/MApN: 2.342 de militari cu 448 de mijloace tehnice au acţionat în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, 2.342 de militari cu 448 de mijloace tehnice au acţionat, la nivel naţional, în 440 de misiuni de asigurare a fluidizării traficului, de pază, sprijin, triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei şi de pază a unor obiective preluate de la Jandarmeria Română.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis sâmbătă AGERPRES, militarii au executat misiuni de patrulare şi au sprijinit forţele MAI în activităţi de ordine publică, în Capitală şi în ţară, au susţinut transportul de echipamente şi alte materiale şi au însoţit convoaie de transport persoane.

În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate 763 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare 537 de probe, precizează comunicatul.

Totodată, militarii Batalionului 49 Apărare CBRN "Argeş" din Piteşti continuă misiunea de decontaminare şi dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava, iar la Timişoara, în incinta stadionului CFR, s-a finalizat ridicarea corturilor din zona de carantină şi continuă instalarea modulelor Sistemului Modular Medical de Izolare şi Tratament.

"Prin regulile stabilite de cadrul legislativ, coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări", subliniază sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...