Coronavirus/Olt: Firmă de jocuri de noroc, amendată de două ori pentru că nu şi-a suspendat activitatea

Coronavirus/Olt: Firmă de jocuri de noroc, amendată de două ori pentru că nu şi-a suspendat activitatea

O societate de jocuri de noroc din Caracal a fost amendată de două ori în două zile pentru nerespectarea măsurii de suspendare a activităţii cu publicul, în condiţiile în care în localitate sunt instituite restricţii ca urmare a pandemiei de coronavirus, au informat sâmbătă reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Societatea a fost amendată cu câte 10.000 de lei la fiecare din dintre cele două controale.

"La data de 12 noiembrie a.c., o societate comercială din municipiul Caracal, cu specific de jocuri de noroc, a fost identificată de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Caracal, că nu respectă măsura de suspendare temporară a activităţii. Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei. La data de 13 noiembrie a.c., aceeaşi societate comercială din municipiul Caracal, a fost identificată că nu respectă măsura de suspendare temporară a activităţii. Societatea a mai fost sancţionată contravenţional cu încă o amendă în valoare de 10.000 de lei", precizează sursa citată.

Tot pentru nerespectarea interdicţiilor instituite în contextul pandemiei au fost amendate şi nouă persoane care au participat la o petrecere organizată în comuna Deveselu, valoarea totală a amenzilor aplicate participanţilor la evenimentul respectiv fiind de 14.000 de lei.

"La data de 13 noiembrie a.c, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Deveselu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în seara zilei de 12 noiembrie, la locuinţa unui tânăr de 22 de ani, din comuna Deveselu, a fost organizată o petrecere privată. În urma cercetărilor efectuate au fost identificate 9 persoane, acestea fiind sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 14.000 de lei", au spus reprezentanţii IPJ Olt.

În ultimele două zile, poliţiştii, jandarmii, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au efectuat acţiuni de verificare respectării măsurilor de protecţie şi a interdicţiilor instituite în timpul pandemiei la 100 de societăţi comerciale şi 100 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 526 de persoane.

În urma verificărilor au aplicate 90 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 57.250 de lei, dintre care 76 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, două sancţiuni au fost aplicate societăţii de jocuri de noroc care nu a suspendat activitatea cu publicul, nouă au fost aplicate participanţilor la o petrecere de la Deveselu şi trei au fost aplicate unor persoane care nu respectat interdicţiile privind deplasarea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

2 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

3 Pro TV vrea un format similar cu America Express. Cine ar putea prezenta noul reality show

4 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

5 „Am văzut cu ochii mei, s-a dus să ia bani de acolo. Nu era un milion, erau 60 de milioane de euro”