Coronavirus/Peru: Ministrul de interne demisionează, în plină criză sanitară

Coronavirus/Peru: Ministrul de interne demisionează, în plină criză sanitară

Ministrul peruan de interne, Carlos Moran, a demisionat vineri pe neaşteptate din funcţie, în plină pandemie de Covid-19, pe fondul criticilor care i-au fost adresate în legătură cu numărul mare de poliţişti contaminaţi cu coronavirusul responsabil de noua boală, relatează AFP.

Carlos Moran - ale cărui motive de demisie nu au fost precizate în mod oficial - a fost înlocuit cu Gaston Rodriguez, general de poliţie numit de şeful statului, Martin Vizcarra, au menţionat serviciile preşedinţiei.

Din totalul de 140.000 de poliţişti din ţară, circa 1300 sunt infectaţi cu virusul şi sunt internaţi, a anunţat săptămâna aceasta poliţia din Peru.

Statul sud-american cu circa 30 de milioane de locuitori, intrat la rându-i în izolare la 16 martie până pe 10 mai, a înregistrat până vineri un bilanţ oficial de 21.648 de contaminări şi 634 de decese.

Moran este al doilea ministru care demisionează după declararea urgenţei sanitare, la 16 martie, prima fiind titulara Sănătăţii, Elizabeth Hinostroza, la 21 martie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...