Coronavirus/Turcia: Preşedintele Erodgan a anunţat un lockdown de 17 zile

Coronavirus/Turcia: Preşedintele Erodgan a anunţat un lockdown de 17 zile

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat luni un lockdown de 17 zile în Turcia, începând de joi seara, pentru a stopa răspândirea pandemiei de COVID-19, după o explozie a numărului de contaminări zilnice, transmite AFP.

Lockdown-ul va începe pe 29 aprilie seara şi va rămâne în vigoare până pe 17 mai dimineaţa.

"Trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puţin de 5.000 pe zi pentru a nu întârzia comparativ cu Europa, care intră într-o perioadă de redeschidere", a spus şeful statului turc.

Luni, Turcia a înregistrat peste 37.000 de cazuri noi de COVID-19 şi 353 de decese, după ce a atins un record de peste 60.000 de infectări zilnice la începutul lunii aprilie.

Toate magazinele şi companiile considerate neesenţiale vor fi închise în perioada anunţată, care acoperă sărbătoarea musulmană de trei zile ce marchează sfârşitul lunii de post a Ramadanului.

Cu excepţia cazurilor de forţă majoră, călătoriile între provincii vor fi interzise.

Supermarketurile, de obicei deschise la sfârşit de săptămână, în pofida unor restricţii instaurate deja pe perioada week-end-ului, vor fi închise duminica.

Turcia a înăsprit deja restricţiile menite să împiedice răspândirea virusului pe 13 aprilie, în prima zi a Ramadanului. Măsurile adoptate atunci au reuşit să reducă parţial rata de contaminare, dar cifrele sunt departe de obiectivul anunţat de 5.000 de cazuri zilnice.

Turcia, o ţară cu o populaţie de 83 de milioane de locuitori, a lansat în luna ianuarie o campanie de vaccinare la nivel naţional cu vaccinul chinezesc CoronaVac. Până în prezent, 13.3 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin şi 8.1 milioane ambele doze.

Turcia a primit, de asemenea, 2.8 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer, pe care a început să le utilizeze. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /