Coronavirus/Uzbekistan: Autorităţile au permis redeschiderea de sâmbătă a anumitor activităţi comerciale

Coronavirus/Uzbekistan: Autorităţile au permis redeschiderea de sâmbătă a anumitor activităţi comerciale

Autorităţile din Uzbekistan au permis redeschiderea, de sâmbătă, a anumitor categorii de magazine şi alte afaceri, închise de câteva săptămâni din cauza pandemiei de Covid-19, relatează Reuters citând agenţia de presă uzbecă Uza.

Între cei autorizaţi să-şi reia activitatea se numără comercianţii de materiale de construcţii, piese de maşini, seminţe şi răsaduri, precum şi curăţătoriile, birourile de asigurări, notariatele şi service-urile de utilaje de construcţii şi agricole.

Uzbekistanul, cu o populaţie de 34 de milioane, a confirmat 1804 cazuri de contaminare cu coronavirusul de tip nou şi opt decese, iar alte 621 de persoane au fost declarate vindecate.

După un vârf înregistrat la mijlocul lui aprilie, numărul zilnic de cazuri nou confirmate este în scădere în fosta republică sovietică din Asia centrală.

Vineri, guvernul uzbec a anunţat că va începe în scurt timp ridicarea măsurilor de distanţare socială, în unele regiuni.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...