Coronvirus: Suedia creşte limita pentru publicul evenimentelor mari de la 50 la 500

Coronvirus: Suedia creşte limita pentru publicul evenimentelor mari de la 50 la 500

Autoritatea pentru sănătate publică din Suedia a aprobat joi propunerea guvernului de a creşte limita pentru publicul evenimentelor mari de la 50 la 500 de persoane, a anunţat epidemiologul-şef Anders Tegnell, citat de dpa.

Oficialul a arătat că numărul celor prezenţi poate fi mai ridicat decât până acum dacă locurile sunt numerotate, iar distanţa între persoane este de minimum un metru.

Până acum, guvernul de la Stockholm recomanda păstrarea unei distanţe de doi metri pentru a se evita răspândirea coronavirusului.

În Sudia s-au înregistrat aproximativ 84.000 de cazuri de infectare şi 5.820 de decese. Numărul zilnic de morţi a scăzut semnificativ în ultimele zile, iar numărul de cazuri noi nu a crescut prea mult în ultimele săptămâni.

Tegnell a apreciat că situaţia este "puţin diferită" faţă de restul Europei şi şi-a exprimat speranţa că ţara sa va evita cele mai grave efecte ale celui de-al doilea val al epidemiei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră