Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Corpul de control al premierului face verificări la RomâniaFilm

Corpul de control al premierului desfășoară o acțiune de verificare la Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor (RADEF) RomâniaFilm, potrivit informațiilor postate pe site-ul instituției.

Potrivit sursei citate, Corpul de control verifică modul în care s-a realizat gestionarea patrimoniului RADEF, dar și numirea organelor de conducere ale regiei (consiliu de administrație, director general și comitet director), stabilirea și acordarea remunerațiilor, precum și a altor avantaje de natura patrimonială, persoanelor care au fost desemnate să facă parte din conducerea Regiei.

Săptămâna trecută, Sindicatul Liber RomâniaFilm a solicitat prim-ministrului să trimită Corpul de control pentru a verifica activitatea economică și juridică a Regiei Autonome a Distribuției și Exploatării Filmelor "RomâniaFilm".

Sindicatul a susținut că situația dezastruoasă a Regiei se datorează în cea mai mare parte conducerii executive, și anume directorului general, Adrian Ionescu, și directorului economic — Codrin Doru Lungu.

"În acest moment, Regia realizează venituri din încasările biletelor de film și din contractele de închiriere având că obiect foste cinematografe închise sau alte spații administrative. Având în vedere că la nivelul Regiei mai funcționează 13 cinematografe, restul fiind închise de către actuala conducere, veniturile din încasările din bilete au scăzut foarte mult, sursa de venituri principală devenind aceste chirii. Numai că în loc ca nivelul acestora să crească, actuala conducere a stopat facturarea către chiriașii favorizați, existând un mecanism infracțional la nivelul Regiei, între conducerea Regiei, în speță cei doi directori, și chiriași. Multe spații sunt închiriate cu sume derizorii pe perioade de minim 5 ani, cu drept de prelungire, chiriașii la rândul lor subînchiriază spațiile la marile supermarketuri, diferențele de chirie fiind împărțite între chiriaș și conducerea Regiei", se arată într-o scrisoare deschisă trimisă prim-ministrului de sindicaliști.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se pregătește în PSD? Firea, întâlnire de taină cu Viorica Dăncilă! Ce pun la cale? Dragnea, pe făraș?

2 EXPLOZIV! Augustin Zegrean: Modificarea Codurilor penale transformă România într-un paradis al infractorilor …

3 BREAKING Modificările CRIMINALE ale Codurilor penale au fost adoptate de Camera Deputaților, forul decizional!…

4 ALERTĂ Ei sunt cei 181 de nenorociți care-au votat Codurile Penale prin care infractorii politici scapă de puș…

5 BREAKING Președintele iese în stradă! Va anunța întrebările pentru referendumul pe justiție și va face campani…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă