Cosmin Contra - L-am introdus pe Țucudean pentru a egala și mi-a ieșit

Cosmin Contra - L-am introdus pe Țucudean pentru a egala și mi-a ieșit

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Cosmin Contra, a declarat, duminică seara, că în meciul cu Danemarca a introdus pe final încă un atacant, pe George Țucudean, pentru a egala, lucru care s-a și întâmplat, jucătorul formației FC Viitorul contribuind decisiv la golul marcat de Ciprian Deac.

"Nu sunt un antrenor cu fler, dar nu mai aveam nimic de pierdut. Eram în zece oameni și l-am introdus pe Țucudean pentru a egala și mi-a ieșit. Știam că Țucudean este puternic acolo, în fața porții, iar el a intrat foarte bine. A șutat la acea fază, iar Deac a înscris", a spus Contra la TVR 1.

"Am jucat împotriva unei echipe foarte bune, o echipă puternică din punct de vedere fizic, care a evoluat în multe momente la limita efortului. Iar noi am reușit în bună parte să facem față. Am controlat bine prima repriză, când nici ei, dar nici noi nu ne-am creat ocazii foarte mari. În repriza a doua le-am spus băieților să încercăm să stăm mai mult în jumătatea lor de teren, lucru pe care l-am reușit în primele minute. A venit însă apoi acel penalty și imediat am rămas în zece oameni după eliminarea lui Ganea. Eu sunt mulțumit de băieți, de atitudinea lor. I-am felicitat pentru efortul depus pentru că am alergat în zece oameni împotriva unei echipe care avut posesia", a adăugat selecționerul.

Acesta a menționat că își dorește ca jucătorii naționalei României să evolueze în următoarele partide cum au făcut-o în ultimele minute ale întâlnirii cu Danemarca. "Le-am spus băieților la sfârșit că ăsta este spiritul pe care îl vreau la echipa națională. Nu trebuie să ne dăm bătuți niciodată și să dăm mereu totul pentru a câștiga", a menționat Cosmin Contra.

Echipa națională de fotbal României a terminat la egalitate, 1-1 (0-0), partida cu Danemarca disputată, duminică, pe stadionul Parken din Copenhaga, în ultima etapă din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018. România a ratat calificarea la CM din Rusia, ocupând la sfârșitul preliminariilor locul 4, cu 13 puncte. Clasamentul final al Grupei E este următorul: 1. Polonia — 25 puncte, 2. Danemarca — 20 puncte, 3. Muntenegru — 16 puncte, 4. România — 13 puncte, 5. Armenia — 7 puncte, 6. Kazahstan — 3 puncte.

AGERPRES (AS-editor: Marius Țone, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale