Cosmin Contra - Suntem pe drumul cel bun, dar nu trebuie să ne îmbătăm cum apă rece

Cosmin Contra - Suntem pe drumul cel bun, dar nu trebuie să ne îmbătăm cum apă rece

Selecționerul primei reprezentative de fotbal a României, Cosmin Contra, a declarat, joi seara, după victoria cu 2-0 din meciul cu Turcia, că echipa națională este pe drumul cel bun, dar în același timp a precizat că nu trebuie să se îmbete nimeni cu apă rece deoarece a fost doar un amical.

"Sunt foarte mulțumit de atitudinea băieților din această seară. Eu le-am cerut să avem agresivitate, să facem presing cât mai sus și să stăm cât mai departe de poarta noastră. Iar ei au reușit aceste lucruri în fața unei echipe foarte bune cum este Turcia. Nu trebuie să ne îmbătăm cum apă rece după această victorie, dar suntem pe drumul cel bun. Am arătat că putem avea spirit de sacrificiu, fără de care nu se pot obține rezultate la echipa națională. Victoria este meritul băieților, iar lumea am văzut că a fost mulțumită. Trebuie să fie mulțumită pentru că băieții au dat totul pe teren. A fost extraordinar să stau lângă Mircea Lucescu. A fost o onoare. Sper să realizez și eu ca antrenor măcar jumătate din performanțele dânsului", a spus Contra.

"Practic, tot ce am pregătit săptămâna asta la antrenamente ei au reușit să arate în teren. Toți băieții au jucat bine, la fel și Budescu, la fel și Alibec atunci când a intrat. Mi-a părut rău că nu a marcat și Alibec. Băieții încearcă să îl ajute, iar dacă el va avea aceeași atitudine ca în seara asta va începe să înscrie și atunci echipa națională va câștiga un jucător valoros. Mă bucur că Gicu Grozav și-a asumat responsabilitatea de a lua tricoul cu numărul 10. Îl cunosc foarte bine, l-am antrenat aproape doi ani la Petrolul. De aceea mă bucur pentru el că a reușit două meciuri bune, cu Kazahstan și azi cu Turcia", a adăugat selecționerul.

Cosmin Contra speră ca jucătorii să practice același joc și în meciurile oficiale, pentru că România a fost mereu bună în partidele amicale. "Bineînțeles că ne mai lipsesc anumite lucruri cum este liniștea la ultimul pas, mă refer la momentul în care ajungem la centrări. Pentru că azi puteam să mai marcăm goluri. Sper să rămânem cu picioarele pe pământ. Noi întotdeauna am fost buni în meciurile amicale. Cred că am fi fost prezenți la multe turnee finale dacă se puneau și rezultatele din amicale. În următorul amical, cel cu Olanda, vom încerca să facem același lucru ca și azi și sper să obținem un rezultat bun", a afirmat tehnicianul.

Echipa națională de fotbal a României a învins reprezentativa Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, într-un meci amical .

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro