COSR a prezentat ținuta oficială a echipei României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

COSR a prezentat ținuta oficială a echipei României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Ținuta oficială pe care membrii delegației României o vor purta la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a fost prezentată miercuri seară de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, în cadrul unui eveniment de gală organizat pe esplanada sediului COSR.

Echipamentul sportiv, realizat de compania italiană Kappa, este alcătuit din pantaloni bleumarin, tricouri albe, galbene și roșii și treninguri bleumarin. Ținuta casual a sportivilor români la Rio aparține brandului Louis Purple (Franța) și este compusă din sacou bleumarin și pantaloni albi la bărbați, respectiv sacou alb și fustă albastră pentru femei. Ținuta elegantă, alcătuită atât la bărbați cât și la femei din costum bleumarin, cămașă albă și cravată bleumarin, este realizată de aceeași companie franceză. De asemenea, încălțămintea este oferită de producătorul danez Ecco.

Prezentarea celor trei rânduri de ținute a fost realizată de componenții lotului de scrimă de tineret al României, în absența sportivilor care vor participa la JO 2016, aceștia aflându-se în stagii de pregătire centralizate.

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Alin Petrache, speră ca ținutele să poarte noroc reprezentanților României la JO. 'Cred că sunt unele dintre cele mai frumoase ținute pe care le-am avut noi. Vor fi niște ținute care sper eu să poarte noroc echipei României', a spus Petrache.

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat la rândul său că ținutele aduc cu ele o mare responsabilitate celor care le poartă. 'Ținutele sunt foarte frumoase. Ele se schimbă de la o ediție la alta în funcție de design, dar responsabilitatea celor care le poartă este mare. Sportivii au obligația să reprezinte România cu scucces și să se întoarcă de acolo cu cât mai multe medalii', a afirmat Lipă.

În cadrul festivității a fost lansată o aplicație de mobil intitulată 'Team Romania', disponibilă pentru telefoanele care rulează sisteme Android și iOS, prin care utilizatorii pot afla informații despre sportivii români și rezultatele acestora la Rio de Janeiro.

Tot miercuri seara, în fața sediului COSR a fost dezvelit bustul lui Evanghelie Zappa, unul dintre întemeietorii Jocurilor Olimpice moderne.

La evenimentul de miercuri seara au participat ambasadorul Braziliei, Eduardo Augusto Ibiapina de Seixas, ambasadorul Greciei, Grigorios Vassiloconstandakis, precum și președinți de federații naționale și foști sportivi precum George Cosac, Gabriela Szabo, Doina Melinte, George Boroi, Camelia Potec, Constantina Diță, Cristinel Romanescu, Alexandru Dedu și Vasile Cîtea.

Echipa Olimpică a României care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august) cuprinde în prezent 98 de sportivi și 7 rezerve.

România va participa la 15 discipline sportive, iar cele mai numeroase loturi sunt cele de la atletism (24) și canotaj (18).

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria