Cota de popularitate a lui Macron s-a diminuat puternic în iulie (sondaj)

Cota de popularitate a lui Macron s-a diminuat puternic în iulie (sondaj)

Cota de popularitate a președintelui francez Emmanuel Macron și cea a premierului său Edouard Philippe au înregistrat un puternic regres în luna iulie, conform barometrului YouGov din august, realizat pentru publicațiile Le Huffington Post și CNews.

Astfel, pentru președinte, aceasta înseamnă o scădere cu 7 puncte procentuale, de la la 43% la 36% opinii favorabile, la finalul unei luni complicate pentru șeful statului francez, scrie joi Le Soir.

Scăderea bugetului destinat Apărării, plecarea șefului Statului Major al armatei, cacofonia din parlament: Macron a văzut polemicile înlățuindu-se și vara nu i-a fost deloc ușoară.

Situația nu este mai îmbucurătoare pentru premierul Edouard Philippe, a cărui cotă de popularitate a scăzut cu două puncte procentuale, ajungând la 37% opinii favorabile, depășind cu puțin pe cea a locatarului de la Palatul Elysee.

Guvernul a fost de asemenea sancționat. Cu 33% de opinii favorabile, echipa guvernamentală pierde 5 puncte procentuale în raport cu luna trecută. Simpatizanții de centru sancționează cel mai dur actvitatea guvernamentală (-13 puncte procentuale).

Doar mai puțin de o treime dintre francezi (36 %,—9 puncte) estimează că guvernul "merge face progrese și propune măsuri moderne", că "se adresează întregii populații, nu doar electoratului său" (35%,—8 puncte) și că este "compus din persoane competente" (32%,—8 puncte).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

4 Cel mai bogat israelian, miliardarul Beny Steinmetz, a fost reținut în Grecia. El este condamnat definitiv în …

5 VIDEO „Vino peste mine! Fără mandat îți înfig furci și topoare în inimă” / Interlopul Glonț, săltat de mascați