Covasna: ISJ recomandă conducerilor școlilor să permită, în vacanță, accesul copiilor pe terenurile de sport

Covasna: ISJ recomandă conducerilor școlilor să permită, în vacanță, accesul copiilor pe terenurile de sport

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna recomandă directorilor unităților de învățământ să permită accesul copiilor pe terenurile de sport în perioada vacanței de vară, însă unii refuză să facă acest lucru.

Șeful Inspectoratului Școlar, Kiss Imre, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că tinerii trebuie încurajați să facă sport, fiind de părere că incintele unităților școlare sunt mai sigure decât alte spații publice.

Potrivit acestuia, conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a făcut un apel către directorii instituțiilor de învățământ să permită folosirea acestor terenuri și în perioada verii.

'Este o inițiativă bună, pentru că dacă nu folosim terenurile de sport și nu îi îndemnăm pe copii să facă sport în timpul liber, le facem rău. La nivelul fiecărei instituții de învățământ se poate elabora o procedură anume, nu pot da rețete, dar fiecare director știe cel mai bine cum să facă să fie un control (...) Și dacă nu sunt lăsați pe teren, copiii tot vor intra, vor sări gardul. Eu zic că dacă e intenție bună și spirit organizatoric, se poate permite accesul copiilor (...) Sigur, ar fi bine să fie cineva care să-i supravegheze, dar știm foarte bine că nu sunt posturi pentru așa ceva (...) Primăria a făcut un apel către unitățile de învățământ să lase deschise terenurile, dar nimeni nu le-a impus nimic. Sigur, până la urmă sunt școli publice, infrastructura e a Primăriei și sunt de acord că terenurile nu trebuie să stea închise, iar elevii să bântuie pe cine știe unde (...) Până la urmă, cine folosește aceste terenuri? Elevii școlii și cei care locuiesc în zonele învecinate', a declarat Kiss Imre.

El a admis, pe de altă parte, că directorii școlilor sunt responsabili de tot ce se întâmplă în incintele unităților de învățământ.

În context, el a amintit că a condus tip de 18 ani Liceul tehnologic 'Kos Karoly' din Sfântu Gheorghe, iar niciodată nu s-a împotrivit ca elevii să poată folosi terenurile de sport și nici nu au fost incidente majore.

'E mai bine să facă sport , decât să stea la calculator, pe telefon sau pe tabletă (...) Depinde de fiecare instituție ce decizie ia, (...) dar eu vă spun că atât timp cât am fost eu director, niciodată elevii care s-au jucat în curte sau pe terenurile de sport nu au făcut distrugeri, eventual au lăsat ceva mizerie, flacoane, etc', a mai spus acesta.

Unii directori de școli spun că nu pot asigura supravegherea copiilor în perioada verii, prin urmare nu-și asumă responsabilitatea și nu vor permite accesul acestora în incintele unităților de învățământ.

AGERPRES / (A — autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”