Covasna: Marș pentru democrație pe străzile din Sfântu Gheorghe

Covasna: Marș pentru democrație pe străzile din Sfântu Gheorghe

Peste 200 de persoane au participat vineri seară la "un marș pentru democrație" în municipiul Sfântu Gheorghe, parcurgând în grup distanța dintre centru-Gară și retur.

Pe întregul traseu, manifestanții au făcut apel către concetățeni să li se alăture și au scandat lozinci împotriva PSD și a Guvernului, exprimându-și astfel nemulțumirea față de Ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale și proiectul de lege privind grațierea.

Grupul s-a deplasat pe trotuare și nu a blocat circulația, fiind flancat de forțele de ordine.

Manifestanții s-au adunat, inițial, în fața sediului Prefecturii din centrul municipiului, unde au mai avut loc proteste în ultimele două zile.

Nici marșul de vineri seară și nici mitingurile din zilele anterioare, la care au participat aproximativ 500 de persoane, nu au fost autorizate, fiind organizate pe rețelele de socializare, sub genericul 'Protest pentru democrație și justiție în România', și s-au desfășurat în mod pașnic, fără incidente.

În fața sediului Prefecturii a fost postat un anunț pe care scrie, în limbile română și maghiară, că protestele vor continua 'dacă nimic nu s-a schimbat, aici, la ora 18'.

AGERPRES/(A-autor:Oana Mălina Negrea, editor: Diana Dumitru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante