„Credeam că nu poate exista ceva mai prost decât Teambuilding“ / Filmul „Taximetriști“, controversat de Paște

„Credeam că nu poate exista ceva mai prost decât Teambuilding“ / Filmul „Taximetriști“, controversat de Paște

Lansat pe 12 aprilie, filmul e locul 1 pe Netflix, dar a adunat opinii diferite: unii telespectatori îl critică dur, alții cred că prezintă foarte bine realitatea.

Dacă prima zi din an i-a găsit pe români comentând „Teambuilding“, de Paște, pelicula „Taximetriști“ a stârnit o dezbatere aprinsă în mediul online. Lansată strategic pe Netflix cu câteva zile înainte de duminica Paștelui, comedia a ajuns numărul 1 în top 10 filme Netflix, în România, dar a strâns și numeroase reacții, majoritatea negative.

Alexandru Ion (taximetristul Lică) și Micutzu, într-o scenă din filmul „Taximetriști“

Comedia „Taximetriști“ prezintă viața de noapte din București văzută de doi taximetriști, Liviu (Rolando Matsangos) și Lică (Alexandru Ion), care iau parte la o serie de evenimente pline de umor și răsturnări de situație. Lică – taximetristul „știe-tot“ – și Liviu – taximetristul „tace mult“ – sunt prieteni buni, deși sunt complet diferiți.

Pentru ei, o tură de noapte prin București e o adevărată aventură în care întâlnesc oameni de toate felurile, de la corporatiști și tineri petrecăreți, la vedete TV și interlopi. Din distribuție mai fac parte Maria Popistașu, Victoria Răileanu, Monica Bîrlădeanu, Andi Vasluianu, Cosmin Nedelcu (Micutzu).

Cum era de așteptat, publicul a fost din nou împărțit în două tabere. Unii au apreciat filmul și au comentat că prezintă foarte bine realitatea, ații au criticat în special limbajul licențios, considerat exagerat, „Taximetriști“ fiind, probabil, unul dintre filmuâele românești cu cele mai multe înjurături.

Iată ce au spus comentatorii pe pagina de Facebook a platformei Netflix

„Cu tot respectul, dar acest film este pur și simplu un nonsens“.

„Mesajul filmului e interesant, dialogurile sunt destul de veridice, bine jucate, se vede natural, dar nu e chiar filmul liniștit pe care să îl vezi de Paște“.

„Un film de maxim 2 lei. Multe înjurături fără sens și nu are logică mai nimic“.

„În Săptămâna Mare să înjurați așa mult? Nu-i lăsat de la Dumnezeu“.

„Și când credeam că nu poate exista ceva mai prost decât «Teambuilding» apare așa ceva. Singurul moment amuzant: cele trei minute în care apare Micutzu“.

„Am fost surprins de scenariu. Cine l-a scris s-a documentat foarte bine sau a făcut chiar el taxi de știe exact cu ce probleme se confruntă un taximetrist“.

„Acest film nu merita să fie nici pe YouTube... pe Netflix nici atât. Pierdere de timp și energie“.

„Cine are timp de pierdut să se uite la acest film“.

„De ce nu apreciem TOATE filmele din cultura românească? Sau suntem limitați și setați doar de Hollywood?“.

„Dar ce pretenții aveți de la filme făcute în trei zile? Și totuși «se învârte», merge banda, văd destui dependenți de astfel de regii, iar limbajul vulgar încurajează vizionarea... Aia e, fiecare cu gustul... “

„L-am văzut până la jumătate la cinema, restul am înjurat afară. Pe ei și pe mama lor. La jumaʼ de preț, auzi înjurăturile lor (tema filmului) într-o bodegă ordinară. Măcar dacă aveau haz“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA