Crește numărul răfuielilor publice între interlopi. Ministrul Predoiu anunța acum o lună că ”încep să cadă clanurile”

Crește numărul răfuielilor publice între interlopi. Ministrul Predoiu anunța acum o lună că ”încep să cadă clanurile”

Unul dintre cei mai cunoscuţi lideri interlopi din Capitală, Florin Mototolea zis Emi Pian, cel care conduce clanul Duduianu, a murit noaptea trecută, în urma unui conflict în stradă. Răfuiala a avut loc în sectorul 6, între mai multe persoane, printre care şi membri ai clanului Rinu. O altă persoană este internată în spital, scrie G4Media .

„În această dimineață, în jurul orei 03.00, prin apel 112 a fost sesizat un conflict între mai multe persoane, în sectorul 6. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 20 Poliție, fiind identificate mai multe persoane. Doi bărbați au fost transportați la spital, unul dintre ei, în vârstă de 39 de ani decedând. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei”, conform unui anunţ al Poliţiei Capitalei.

Conflictul s-a iscat în  urma unor neînţelegeri legate de un joc de barbut, au precdeclarat surse apropiate anchetei pentru G4Media.ro.

Emi al lui Pian a fost eliberat din penitenciar în septembrie, anul trecut, după ce fusese încarcerat tot pentru o faptă de cămătărie. La eliberare, în faţa penitenciarului, a fost întâmpinat de rude și prieteni cu lăutari și artificii. (Sursa foto: captură video de la momentul eliberării)

Val de răfuieli între interlopi

În ultima perioadă au existat mai multe conflicte între clanuri rivale, atât în Capitală, cât şi în alte oraşe din ţară.

Pe 23 iulie, seara, în comuna Chiajna, doi bărbați au fost atacați cu pistoale și săbii de către membrii unei grupări interlope. Conform unor surse, şi victimele, care se aflau în mașină în momentul în care au fost atacați, ar fi făcut parte dintr-un clan. Bărbații s-au trezit că se trage asupra lor și, în același timp, mașina le-a fost înconjurată de către agresori, care mai apoi ­i-au atacat și cu săbii.

Două clanuri de romi din Craiova s-au „războit”, pe 13 iunie, în cartierul Craioviţa Nouă, cei implicaţi folosind obiecte contondente şi distrugând patru autoturisme.

Tot în luna iunie, oraşul Murgeni a  fost declarat zonă specială de siguranţă publică de către conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, după ce în zonă a avut loc un conflict între membrii unor clanuri de romi, aproape 200 de persoane bătându-se pe străzi. Scandalul a fost aplanat în urma intervenţiei mai multor echipaje de poliţie şi jandarmi şi a unor luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

La începutul anului, cartierul bucureștean Tei-Toboc a fost scena unei confruntări extrem de dure în care au fost implicaţi mai mulți indivizi despre se spune că fac parte din clanurile ”Sportivilor” și al ”Țiganilor”. Emil Marius Alecu, zis Bebino, a fost rănit în timpul altercaţiei, iar la rândul său a rănit un tânăr aflat în stare gravă în spital.

O altă confruntare „publică” intre clanurile de interlopi a avut loc la finalul lunii septembrie a anului trecut, chiar în Piaţa Constitutiei, în faţa Parlamentului şi a sediului Parchetului General. În urma bătăii generale între clanurile lui Alex Barbaro din zona Tei şi Ionuţ Mirea, zis „Boxerul”, o persoană şi-a pierdut viaţa.

Ministrul Predoiu susține că lupta împotriva interlopilor dă rezultate

Și asta în ciuda faptului că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, declara la sfârşitul lunii iulie că frontul instituţional creat în ultimele luni împotriva crimei organizate începe să dea rezultate.

”Am creat pe parcursul lunilor precedente un front instituţional împotriva crimei organizate. Începe să dea rezultate. Încep să cadă clanuri de interlopi. Se va continua până la capăt. În materie de justiţie, trebuie să ai răbdare, până când proceduri şi operaţiuni sunt duse până la capăt”, spune aministrul Justiţiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...