Crew Dragon Demo-2: Lansare amânată până sâmbătă pentru capsula Crew-Dragon

Crew Dragon Demo-2: Lansare amânată până sâmbătă pentru capsula Crew-Dragon

SpaceX, compania spaţială înfiinţată de miliardarul Elon Musk, a fost obligată de vremea nefavorabilă să amâne lansarea de miercuri a primei capsule Crew Dragon cu echipaj uman spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), misiune ce trebuia să marcheze prima lansare pentru astronauţi americani, de pe pământ american şi cu tehnologie americană din ultimii aproape 10 ani, transmite Reuters.



Numărătoarea inversă a fost oprită cu mai puţin de 17 minute înainte de aprinderea motoarelor rachetei Flacon 9, aflată pe rampa de lansare de la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida.

Astronauţii acestui zbor de încercare pentru noua capsulă Crew Dragon, Doug Hurley şi Bob Behnken, au fost evacuaţi din cabina de pilotaj. Ei urmau să călătorească timp de 19 ore până la întâlnirea cu Staţia Spaţială Internaţională, aflată pe orbită, la aproximativ 400 km altitudine.

Următoarea fereastră de lansare se va deschide sâmbătă.

Meteorologii au anunţat că există un risc de 60% de vreme nefavorabilă pentru miercuri, la ora lansării. De altfel, în cursul zilei de miercuri au fost câteva reprize de ploaie la Centrul Spaţial Kennedy, iar Serviciul Meteorologic Naţional a dat avertizare de tornadă pentru regiunea de unde urma să aibă loc lansarea.

"Nu lansăm astăzi - siguranţă pentru echipaj @Astro_Doug şi @AstroBehnken este principala prioritate", a postat pe Twitter administratorul NASA, Jim Bridenstine.

Această lansare eveniment va marca şi prima dată când o firmă privată şi nu o agenţie spaţială guvernamentală va trimite astronauţi pe orbită.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”