Crin Antonescu: Am fost surprins când Ponta l-a propus pe Rus la Ministerul de Interne şi nu pe Liviu Dragnea

Crin Antonescu: Am fost surprins când Ponta l-a propus pe Rus la Ministerul de Interne şi nu pe Liviu Dragnea

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a afirmat miercuri că nu are de unde să ştie dacă fostul premier Victor Ponta ar fi stabilit lista membrilor Guvernului împreună cu şeful SRI de la acea vreme George Maior, dar a mărturisit că, la momentul respectiv, a fost surprins de faptul că pentru funcţia de ministru de Interne a fost numit Ioan Rus şi nu Liviu Dragnea.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, fostul lider al liberalilor a reamintit că, în 2012, Guvernul USL era constituit pe baze paritare, astfel încât jumătate dintre ministere să revină PNL, iar cealaltă jumătate - PSD. În ceea ce priveşte miniştrii liberali, Crin Antonescu a garantat că aceştia au fost numiţi în urma deciziei partidului.

"Despre ceilalţi miniştri PSD nu ştiu. Momentul pe care l-au relatat amândoi, atât domnul Dragnea, cât şi domnul Ponta, - cu nişte detalii pe care le confirm - a fost într-adevăr o discuţie în patru, acolo unde zic ei că a fost. Discuţia nu a fost decât în jurul unui singur lucru: cine este ministrul de Interne al PSD. Ministerul de Interne, pe discuţia noastră anterioară, revenea PSD. Cumva în mod tacit agreasem - sau se ştia - că Liviu Dragnea dorea şi că era normal, din punctul nostru de vedere, să fie ministru de Interne. Era omul numărul 2 în PSD. Şi am fost la rândul meu surprins - neplăcut, trebuie să spun - atunci când Victor Ponta a venit cu propunerea Ioan Rus. Discuţia de câteva ore bune, vreo şase - şapte, a fost doar în legătură cu această temă. Şi a fost o discuţie dincolo de formalităţile politice, cumva ca între prieteni, ca între oameni care construiseră ceva împreună. Domnul Dragnea era, fireşte, extrem de necăjit de chestiunea asta", a precizat Crin Antonescu.

El a menţionat că i-a "ţinut, cumva, partea" lui Liviu Dragnea, arătându-i lui Victor Ponta că acesta este "numărul 2" în PSD şi apreciind că numirea lui Ioan Rus nu ar fi "o idee bună".

"În cele din urmă, Victor Ponta, care nu mi-a invocat niciun motiv - nicidecum vreo discuţie, că nu putea să îmi invoce mie discuţii cu George Maior - până la urmă mi-a spus, la capătul a ore de vorbe şi discuţii: 'ştii ceva, nu te supăra, tu îţi pui miniştrii la partidul tău, pe ministerele tale; lasă-mă să îmi pun şi eu miniştrii pe ministerele mele; nu poţi să hotărăşti tu de la PNL cine e ministru de Interne al PSD'. Ceea ce era corect. (...) Acum, iar intrăm în aprecieri: e clar că dorea să îl pună pe domnul Rus şi nu pe domnul Dragnea la Interne. Nu cred că era vorba de grija coordonării partidului. Sincer să fiu, dacă e vorba de impresii - dar asta e singura impresie pe care o mai comunic, în rest, doar fapte - cred că nu avea defel încredere în domnul Dragnea încă de atunci şi cred că relaţia nu a fost atât de bună pe cât au prezentat-o dânşii", a afirmat Antonescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi seara, la Antena 3, că fostul liderul al partidului, Victor Ponta, ar fi stabilit lista membrilor guvernului său împreună cu directorul Serviciului Român de Informaţii de la acea vreme George Maior. Într-o postare pe Facebook, Ponta a negat aceste acuzaţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu