Crin Antonescu: Este exclusă revenirea mea în viața politică

Senatorul liberal Crin Antonescu, fost președinte al PNL, a declarat marți că este exclusă revenirea sa în viața politică și a adăugat că nu va candida la nicio funcție în cadrul viitorului congresul al partidului.

"Pentru că este un partid pe care l-am condus și susținut, îi doresc tot binele. Sunt la o distanță din ce în ce mai mare. Este exclusă revenirea în viața politică, așa cum am spus. Avem în comun trecutul, nu avem viitorul, dar asta nu înseamnă că nu îi doresc tot binele din lume și sper ca actualii conducători, viitorii conducători să ia deciziile cele mai bune. (...) Nu voi candida la congres", a afirmat Antonescu, la Senat.

Întrebat dacă va renunța și la calitatea de membru de partid, Antonescu a negat. "Dacă nu se întâmplă ceva care să mă scandalizeze, ca să mă exprim ca Topîrceanu, peste măsură, nu am de ce să renunț. Este o calitate pe care mi-am asumat-o, sunt peste două decenii și pentru mine a fost mereu un lucru pe care mi l-am asumat deschis și pe care îl port la vedere", a adăugat el.

Fostul președinte al liberalilor a prezentat principalele motive pentru care a renunțat la această calitate, între acestea fiind eșecul proiectului USL, faptul că nu a reușit să facă din PNL cel mai mare partid de dreapta din România, dar și faptul că "s-a bătut" pentru colegi care acum sunt în pușcărie. El a adăugat că își va duce la capăt mandatul de senator.

"Am fost părtaș la un proiect politic care a eșuat — USL. Am avut un proiect politic în fruntea PNL care a țintit să facă din acest partid un mare partid de dreapta — a eșuat. La vremea la care în 2012 erau alegerile locale m-am bătut în interiorul USL, în negocierile care au avut loc, în campaniile electorale pentru colegi de-ai mei în a căror corectitudine credeam din toată inima. Jumătate din ei sunt în pușcării sau în procese. (...) Nu îmi reproșez, că am făcut-o cu bună credință, dar constatarea că a fost o investiție greșită este una apăsătoare și care ca lider te face să te gândești. (...) Nu există nimic în politică care să mă rețină pe viață, am făcut-o cu pasiune, dar e destul. PNL-ul nu e cel mai mare partid de dreapta. Actualul PNL este mai mare decât m-am gândit eu, dar este un altceva mai mare. Eu am vorbit despre proiectul acelui PNL pe care l-am condus și, din acest motiv, am vorbit despre acel minim 20% la europarlamentare, pe care foarte mulți l-au socotit foarte ciudat. Nu am niciun fel de plan politic și nu există viitor, am renunțat", a precizat Crin Antonescu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

5 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing