Cristi Borcea, dezvăluiri din închisoare: Unde era dușul, câți copii a conceput în detenție și cum l-a ajutat Victor Becali în lupta cu șobolanii

Cristi Borcea, dezvăluiri din închisoare: Unde era dușul, câți copii a conceput în detenție și cum l-a ajutat Victor Becali în lupta cu șobolanii

Cristi Borcea a vorbit despre condițiile pe care le-a avut în închisoare de-a lungul celor aproape cinci ani de pușcărie pe care i-a făcut, fostul acționar dinamovist povestind în detaliu unele întâmplări.
Ajuns la 51 de ani, Borcea spune că fotbalul l-a băgat în pușcărie și că marele său noroc a fost că a stat în celulă cu Giovanni și cu Victor Becali.

Despre luxul din celule
"De unde celulă de lux? Era un spectacol când veneau controalele să vadă celula lui Borcea. A venit și doamna ministru în control (n.r. Prună). Eram câte 12 în cameră. Dușul era pe hol, la 500 de metri. Unde era luxul?
Nici la Poarta Albă, nici la Jilava n-aveau duș în cameră.
La Jilava aveam pe secție dușul și făceam duș 200 de persoane într-o singură oră! Eu n-am stat niciodată doar cu Victor și Giovanni într-o cameră. De exemplu, la Jilava eram 4. Am stat eu cu Victor și cu alți doi. Dar celula era de 10 metri, fără duș, iar jumătate din cameră era baia" - Cristi Borcea.
 
Despre prietenii șobolani și cum l-a ajutat Victor Becali

"Când mă duceam la baie, îl sculam pe Victor. Erau d-alea turcești... Dădeam cu bidonul în ușă să fugă șobolanii! Când am văzut prima dată, într-o noapte... Atunci l-am sculat pe Victor și apoi nu mă mai duceam singur niciodată".
De unde i se trage căderea din fotbal
 
"Am fost prăbușit! Dar m-a luat Giovanni și mi-a dat o palmă. Am vrut să iau toate medicamentele... De la meciul ăla cu Urziceniul eu am ajuns să iau foarte, foarte multe medicamente. Campionatul ăla pierdut cu Urziceni (n.r. în 2009) m-a costat o operație pe cord, iar fotbalul m-a nenorocit, m-am dus la pușcărie".
Ce pastile susține că ia în continuare
 
"Xanax, Imovane, Dormicum și Diazepam! Și-acum mai iau. Nu m-am echilibrat deloc. Și s-a acutizat în pușcărie".

Unde a lucrat pe perioada detenției
 
"Am lucrat la spălătorie, am lucrat pe hol, unde dădeam cu mopul. Acum, acasă sunt meseriaș. Am lucrat și la centrala termică, dădeam drumul la apa caldă, o opream. În primii trei ani aveam apă caldă la dușuri doar de două ori pe săptămână, după aceea se dădea o oră pe zi".
Are 9 copii, iar 4 dintre aceștia sunt concepuți în perioada detenției
 
"N-am fost niciodată la camera nupțială. Toți sunt făcuți în permisie. Mi-a trecut și mie mai ușor. Am avut adrenalină, stimulent. Am patru copii concepuți în detenție. Cei trei cu Valentina și Gloria din cea de-a doua căsătorie", a precizat Cristi Borcea în cadrul emisiunii "Prietenii lui Ovidiu" de la  gsp.ro .
Cristi Borcea a activat în acționariatul lui Dinamo în perioada 1998-2012. În această perioadă, formația din Ștefan cel Mare a cucerit 4 titluri, 6 Cupe ale României și două Supercupe.

În martie 2014 a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în Dosarul Transferurilor pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune.
A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
În februarie 2019 a fost din nou condamnat, de această dată la la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre.
Borcea a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni de detenție.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...