Cristian Bușoi, mesaj pentru Ursula von der Leyen: Industria farma trebuie să livreze cantitățile de vaccin la care s-au angajat și în timp util

Cristian Bușoi, mesaj pentru Ursula von der Leyen: Industria farma trebuie să livreze cantitățile de vaccin la care s-au angajat și în timp util

În cadrul unei ședințe extraordinare a Grupului Popularilor Europeni din Parlamentul European, europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE) i-a transmis un mesaj președintei Comisiei Europene și i-a reamintimt faptul că Uniunea Europeană trebuie să aibă în continuare o poziție fermă față de companiile farmaceutice pentru ca blocul comunitar să primească vaccinurile promise.

„A venit momentul să fie corecți cu noi acum. Bineînțeles că ar trebui să apreciem foarte mult că industria farma a satisfăcut cererea noastră și astăzi avem vaccinurile împotriva COVID-19, dar ar trebui să rămânem foarte fermi și puternici și să reamintim industriei că trebuie să livreze cantitățile la care s-au angajat, în timp util. Acest lucru reprezintă o chestiune de siguranță pentru toți cetățenii noștri”, i-a transmis Cristian Bușoi președintei Ursula von der Leyen.

În timpul conferinței, Cristian Bușoi i-a subliniat că desfășurarea campaniilor este limitată de provizii mai mici decât se aștepta și este de neimaginat ce s-ar putea întâmpla dacă cetățenii europeni nu vor avea a doua doză de vaccin la timp.

Cristian Bușoi a salutat din nou efortul comun al instituțiilor europene depus pentru descoperirea de vaccinuri care încearcă în prezent să oprească pandemia.

„Sunt activ în domeniul politicilor de sănătate de mulți ani, cu multe responsabilități în calitate de raportor, inclusiv raportor al Programului de Sănătate al Uniunii Europene, cel mai ambițios Program de până acum, și vă pot spune că UE a fost un partener echitabil pentru industria farmaceutică”, a mai transmis deputatul european.

Sursa: caleaeuropeana.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

5 ULTIMA ORĂ / Rusia ar ajunge până la granița cu România! / Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin de…