Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru cercetare din PE, face apel la ”cei care au credibilitate și influență socială” să se mobilizeze pentru a urni oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru cercetare din PE, face apel la ”cei care au credibilitate și influență socială” să se mobilizeze pentru a urni oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European a atras atenția că ”discuțiile despre riscurile vaccinurilor și declarațiile contradictorii ale politicienilor din toate statele au creat neîncredere”.

În acest context, europarlamentarul român le-a transmis un mesaj celor care ”au credibilitate și influență socială” să se implice în ”promovarea vaccinării”.

”Campania de vaccinare merge greu în toată Europa, în special din cauza numeroaselor discuții care au ridicat semne de întrebare despre utilizarea vaccinurilor: cazurile AstraZeneca și apoi Johnson & Johnson”, a punctat Bușoi într-un comunicat de presă .

Acesta a explicat că ”se știa, de la început, că producerea și punerea atât de rapidă pe piață a vaccinurilor, fără o perioadă mai lungă de <<aclimatizare>> publică, va duce, fără doar și poate, la apariția discuțiilor contradictorii și la momente de neîncredere. Și exact asta s-a și întâmplat. Deci, desfășurarea de acum nu este chiar o surpriză. În plus, al doilea factor de neîncredere este legat de mesajul pe care l-au dat mulți politicieni, peste tot în UE, nu doar în România și care a fost, de multe ori, contradictoriu”, a mai spus eurodeputatul.

Așadar, ”dacă la începutul campaniei de vaccinare problema era disponibilitatea vaccinului, acum problema a devenit disponibilitatea oamenilor de a se vaccina”, consideră Cristian Bușoi.

Președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European este de părere că, ”în acest moment, este nevoie de un impuls serios de încredere și de mobilizare peste tot în Uniunea Europeană, iar mesajul de mobilizare este așteptat mai ales de la cei care sunt influenți în societate, indiferent de categorie profesională”.

”Nu este doar momentul autorităților, care au făcut peste tot eforturi mari pentru a asigura infrastructura de vaccinare și a procura dozele, este și momentul ca societatea să se mobilizeze, organizațiile civice și toate personalitățile civice să urnească oamenii să se vaccineze”, a conchis Cristian Bușoi.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...