Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie din PE: 5G poate oferi soluții provocărilor medicale, economice și sociale

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie din PE: 5G poate oferi soluții provocărilor medicale, economice și sociale

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), în calitate de președinte al Comisiei pentru Idustrie din Parlamentul European, îndeamnă ca discuțiile despre 5G să fie abordate cu ”deschidere”, pentru că această tehnologie poate fi răspunsul provocărilor actuale din sectorul medical, economic și social.

„Discuția despre 5G trebuie abordată cu deschidere, calm și atenție sporită la campaniile agresive de dezinformare. Provocările medicale, economice și sociale cu care ne confruntăm astăzi și cererea tot mai mare de transformare digitală au nevoie de soluții avansate de comunicare și de internet de mare viteză, iar 5G ne oferă aceste soluții”, a scris Bușoi pe pagina de Facebook.

Potrivit deputatului european, este dovedit faptul că inovația îmbunătățește asistența medicală, aduce mai mult confort pacienților, dar și economii în bugetele statelor membre: „Imprimantele 3D ne permit astăzi să realizăm dispozitive medicale în timp record, asistența medicală virtuală îi ține în permanentă legătură pe medici cu pacienții lor, telemedicina permite specialiștilor aflați la mii de kilometri distanță unii de alții să efectueze împreună operații.”

„Trăim, fără doar și poate, vremuri revoluționare. Iar asistența medicală activată 5G va spori și mai mult capacitatea medicilor de a ne oferi tratamente complexe, mai precise, mai rapide și mult mai puțin invazive. 5G va accelera inovația în tehnologiile care folosesc Inteligența Artificială (AI) și va da un impuls important roboticii și aplicațiilor e-Health și mobile – Health”, a mai adăugat acesta.

În acest sens, Cristian Bușoi subliniază ca a susținut și va susține în continuare bugete generoase pentru Programele de Cercetare ale Uniunii Europene, în acord cu „vremurile pe care le trăim, nevoile oamenilor și ale companiilor europene.”

Sursa: caleaeuropeana.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

3 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră