Cristian Bușoi și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PNL

Cristian Bușoi și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PNL

Secretarul general interimar al PNL, Cristian Bușoi, și-a anunțat vineri candidatura pentru funcția de președintele al partidului la congresul care va avea loc în data de 17 iunie.

"PNL este la răscruce. Vrem să fim partidul care poate construi României un viitor sau alegem să ajungem partidul care va vorbi despre trecut cu nostalgie. În primul rând, PNL trebuie să se trezească și să clarifice pe cine reprezintă și cu ce ofertă politică vine pentru a redobândi încrederea oamenilor, pentru a reprezenta interesele majorității dinamice, pentru a recupera electoratul pe care l-a pierdut", a afirmat Bușoi cu prilejul unei declarații de presă susținute vineri.

El a subliniat că PNL are datoria de a bate PSD atât la alegerile prezidențiale, cât și la alegerile locale și la cele parlamentare.

"Dar dacă nu recuperăm electoratul care l-a votat pe Klaus Iohannis în 2014, care a ieșit să protesteze împotriva PSD în 2017, PNL nu va bate niciodată PSD. PNL trebuie să demonstreze că poate construi un viitor pentru România și că poate recâștiga încrederea tinerilor independenți economici de stat, pe cei care caută o viață mai bună în țară, dar se gândesc în fiecare zi să emigreze, pe cei care vor să aibă un viitor. De frica acestor tineri nu s-au adoptat ordonanțele care schimbau justiția, revolta lor a făcut PSD și pe Liviu Dragnea să dea înapoi", a mai afirmat liberalul.

Acesta consideră că PNL trebuie să revină la ideile care au mobilizat milioane de români, la "România lucrului bine făcut", sloganul de campanie al lui Klaus Iohannis.

"Ca om politic nu vreau decât să ne asumăm o direcție, să ne asumăm niște principii de acțiune, să avem o echipă care să ducă un proiect din punctul A în punctul B și să fim solidari în a construi un viitor alături de colegi, de vecini, de cunoscuți sau de necunoscuți. (...) Voi face tot ceea ce îmi stă în putință în săptămânile următoare să-i aduc alături de mine pe cei mai mulți din colegii mei din PNL care să facă parte din această echipă, aș numi-o echipa viitorului, echipa lucrului bine făcut", a adăugat secretarul general interimar al PNL.

Potrivit acestuia, PNL trebuie să se "clarifice" pe el însuși și trebuie să se iasă din "spirala amăgirii" pe care o creează PSD, care guvernează "după principiul lupului".

"Trebuie să ne clarificăm pe noi înșine, să ieșim din spirala amăgirii pe care o creează PSD că există soluții miraculoase în economie și că scăderile de taxe pot merge mână în mână cu creșterile de salarii. (...) Impozitul global al PSD înseamnă renunțarea la cota unică iar creșterile de salarii așa cum le propune PSD îndatorează țara și pun presiune pe mediul privat, care vor trebui să suporte aceste cheltuieli bugetare", a mai susținut liberalul.

În opinia sa, PSD este "doar dușmanul investițiilor, dușmanul capitalului străin, dar în același timp și al unor investitori români".

Totodată, liberalul afirmă că PNL trebuie să se opună "populismului" PSD, iar pentru asta trebuie să reprezinte mai bine mediul de afaceri, clasa de mijloc, profesiile liberale, mediul urban mare, pe toți cei care sunt independenți de stat.

Secretarul general al PNL a ținut să sublinieze că PNL trebuie să își susțină de acum înainte candidații, nu "să le pună piedici prin intrigi de culise, pentru că, din păcate, aceasta a fost nenorocirea care a dus la promovarea a patru candidaturi la alegerile locale la București" și care a deschis drum liber altor forțe politice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...