Cristian Diaconescu: USR gândeşte ca şi cum vor câştiga alegerile anticipate cu 51%, ce fac dacă ies aceleași rezultate ca la europarlamentare?

Cristian Diaconescu: USR gândeşte ca şi cum vor câştiga alegerile anticipate cu 51%, ce fac dacă ies aceleași rezultate ca la europarlamentare?

Cristian Diaconescu a spus, invitat la Jurnalul de Seară de la Digi24, că deşi unii lideri din opoziţie îşi doresc declanşarea alegerilor anticipate, în pofida dificultăţii constituţionale, nu au un răspuns în legătură cu ce ar face dacă rezultatele alegerilor ar da o situaţie similară cu cea de acum. „USR gândeşte ca şi cum după alegerile anticipate ia 51%”, a spus Diaconescu, relatează Digi24.ro.

„În primul rând, un pact politic între şefii de partide, care la rândul lor după aceea trebuie să se întoarcă la partidele lor şi să şe spună aşa: Oameni buni, am intrat la guvernare, am luat deconturile foarte complicate pe care ni le-a lăsat Partidul Social Democrat, din acest moment, însă, trebuie să plecăm şi să ne dăm cu toţii demisia pentru organizarea unor alegeri. Procedura constituţională nu o mai repet, s-a tot discutat la dumneavoastră, este cât se poate de complicată.

Dar aş mai avea şi eu o întrebare, dacă după alegerile anticipate iese aceeaşi configurare politică. Atunci ce vor face? Nu ştiu, s-ar putea ca procentele să fie oarecum asemănătoare ca cele de la europarlamentare. Adică să fie nevoie de coaliţie şi mai mult ca sigur că va fi nevoie de coaliţie. Am senzaţia că USR gândeşte ca şi cum după alegerile anticipate ia 51%. Exclus.

Nu se poate, nu va lua niciun partid 51% şi atunci îţi precondiţionezi înţelegerile de astăzi, având România la mijloc pentru ce se va întâmpla mâine. E vag şi foarte incert în politică. Şi în al doilea rând spui cu atât nonşalanţă că laşi încă 5 luni guvernul PSD la guvernare.

Înţeleg că au mărit cu un milion salariul minim, dar de ce nu cu 10 milioane? Ce au de pierdut? Că nu ei vor plăti. E splendid să guvernezi aşa ştiind că va plăti celălalt. Să fii şi la guvernare şi în opoziţie în acelaşi timp, şi la resurse şi la proiectul şi atitudinea de opozant.

Nu, este o situaţie paradoxală care nu poate continua pentru că o vom deconta. România aceea lăsată la întâmplare va fi mult mai greu de condus şi costul politic va fi mult mai mare pentru acele partide decât cel de-acum”, a declarat Cristian Diaconescu la Digi24.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

2 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde