Cristian Ghinea, propus de premier să preia Ministerul Fondurilor Europene

Cristian Ghinea, propus de premier să preia Ministerul Fondurilor Europene

Premierul Dacian Ciolos il propune pe Cristian Ghinea, actual consilier de stat la cancelaria premierului, in functia de ministru al Fondurilor Europene. Propunerea trebuie acceptata de presedintele Klaus Iohannis. Ghinea ar urma sa o inlocuiasca intr-unul dintre cele mai fierbinti posturi guvernamentale pe Aura Raducu, care a demisionat ieri la cererea premierului.

Cristian Ghinea a fost fondatorul si directorul unui ONG extrem de activ in zona politicilor publice (CRPE - Centrul Roman pentru Politici Europene) inainte de a deveni in noiembrie 2015 consilier de stat la Guvern. Anterior, el a fost publicist la Dilema Veche si Contributors.

La cancelaria premierului, Ghinea a fost implicat in trei mari proiecte ale guvernului Ciolos: comisia de taiat hartii si lansarea strategiei anti-saracie si strategia pentru micii fermieri.

Comunicatul premierului

Premierul Dacian Cioloș a înaintat astăzi domnului președinte al României, Klaus Iohannis, propunerea de numire în funcția de ministru al Ministerului Fondurilor Europene a domnului Cristian Ghinea, Consilier de Stat la Cancelaria Prim-Ministrului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...