Cristian Ţopescu, înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Militar Ghencea

Sute de oameni i-au adus vineri un ultim omagiu lui Cristian Ţopescu la Cimitirul Militar Ghencea, unde a fost înmormântat cu onoruri militare.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului comentator sportiv, care deţinea şi gradul de general de brigadă (r), a fost învelit cu drapelul naţional, iar fanfara militară a intonat Imnul Naţional.

Unii dintre membrii echipei de handbal de "aur" a României anilor '70, înotătoarea olimpică Carmen Bunaciu, multiplul campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin, care a depus şi o coroană de flori, Mariana Bitang şi Octavian Bellu sunt printre cei care au fost prezenţi la funeraliile regretatului Cristian Ţopescu.

"De Cristian Ţopescu nu ne putem aminti decât numai lucruri frumoase, un profesionist desăvârşit, comentator care se naşte rar - sper să fie depăşit cât mai curând, dar va fi greu - un om - hai să nu mai vorbim de victorii, că la victorii numai frumos se vorbeşte - care a făcut din înfrângeri un gând frumos şi a lăsat spaţiu pentru ca lumea să treacă mai uşor peste astfel de evenimente. Din păcate, ne-a părăsit, asta este viaţa şi, ca de obicei în România, după ce cineva se stinge ne aducem aminte de calităţile lui şi de cine a fost. Parcă ar fi mai bine să ne amintim cât este în viaţă şi să se mai poată şi el bucura", şi-a amintit fostul mare handbalist Radu Voinea.

Carmen Bunaciu a spus că este foarte greu să-ţi iei rămas bun de la un om cu totul special.

"Este foarte greu să ne luăm rămas bun de la un om cu totul special, un coleg fantastic, am comentat împreună canalul Eurosport şi a fost întotdeauna alături de noi, cei mai tineri, cu o pregătire fantastică, cu mult suflet, o voce caldă, un model pentru toţi colaboratorii săi", a menţionat Bunaciu.

Generalul de armată (r) Dragnea Badea Marin, în vârstă de 95 de ani, a declarat că a venit "să-l îmbrăţişeze pe Cristian Ţopescu, "unul dintre cei mai deosebiţi ostaşi ai Armatei Române şi sportului românesc".

"A slujit cu credinţă şi devotament sportul românesc. Sunt fostul preşedinte al Comitetului Olimpic Român, am venit să-l îmbrăţişez pe Cristi Ţopescu, unul dintre cei mai deosebiţi ostaşi ai Armatei Române şi ai sportului românesc. Şi tatăl lui, Felix, a fost cu mine în război", a spus generalul.

Cristian Ţopescu a murit la data de 15 mai 2018, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Elias. AGERPRES /(A-autor: Sorin Peneş, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată un prădător PNL mufat la resursele statului. A și dat primul tun

2 Rareș Bogdan / „În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu z…

3 Noua modă la Buzău / eleva cu pușcălău

4 PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

5 Cine sunt procurorii propuși pentru preluarea șefiei celor mai importante parchete din țară

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta