Cristian Tudor Popescu: Liviu Dragnea este pus în fața unui gest de forță al președintelui

Cristian Tudor Popescu: Liviu Dragnea este pus în fața unui gest de forță al președintelui

Analistul Cristian Tudor Popescu este de părere că liderul PSD Liviu Dragnea este pus în fața "unui gest de forță" al președintelui Klaus Iohannis, care nu a acceptat propunerea ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru.

"Modul în care a prezentat această respingere președintele Klaus Iohannis nu prea lasă, după părerea mea, loc de negociere cu dl. Dragnea, cu PSD și ALDE, pentru că nu a justificat în niciun fel această respingere. Dacă ar fi făcut-o, atunci se putea discuta. Așa, practic, dl. Dragnea este pus în fața unui gest de forță, unui gest discreționar al domnului președinte, la care nu văd cum ar putea răspunde altfel decât tot printr-un gest de forță, după ce a declarat că dna. Shhaideh este unica propunere a PSD și ALDE", a declarat, marți, pentru AGERPRES, Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, președintele ar fi trebuit să explice "fie și punctual" motivul pentru care a respins propunerea coaliției PSD — ALDE.

"Ar fi fost de dorit ca dl. Iohannis să explice fie și punctual, sumar, să dea totuși niște indicații în legătură cu motivul acestei respingeri. Cred că este dator în primul rând față de opinia publică, de electorat. Nu poate să transmită asta ca pe o hotărâre personală a domniei sale pentru care nu dă socoteală", a subliniat analistul.

El a arătat că o posibilitate ar fi ca președintele Klaus Iohannis să fi avut o discuție cu Liviu Dragnea pe acest subiect, convenind ca PSD și ALDE să propună o altă persoană pentru funcția de premier.

"Există o posibilitate, și anume ca dl. președinte să aibă o poziție oficială, dar secretă a serviciilor de informații în legătură cu dna. Shhaideh, care să poată să justifice această respingere și să i-o fi comunicat dlui. Dragnea într-o discuție între patru ochi și atunci asta să fie convenția — nu voi spune pentru ce, dar veți accepta și veți veni cu o altă propunere. Există această posibilitate, dar, dacă nu este așa, atunci se poate ajunge la orice. Armele președintelui duc spre alegeri anticipate, iar cele ale dlui. Dragnea și PSD — ALDE către suspendarea președintelui. Deci se va ajunge la convulsii politice în această perioadă, care firește nu pot fi în niciun fel de folos României", a mai spus analistul.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că nu acceptă propunerea PSD — ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru și a cerut acestei coaliții să facă o nouă nominalizare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 Zguduitor articol...

3 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

4 De citit...

5 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată