Cristiana Anghel, PURCEAUA care se visează CĂPRIOARĂ

Cristiana Anghel, PURCEAUA care se visează CĂPRIOARĂ

Cristiana Anghel, mai celebră pentru greva foamei decât pentru inteligența sa, a ajuns să fie criticată chiar și de jurnaliștii Antenei 3 fără de care ea ar fi rămas ce era: o nimeni care a făcut greva foamei pentru a obține nimic. Antena 3 și cu Dan Voiculescu au făcut-o senatoare USL pentru ca era, asa cum o numește acum Radu Tudor, o precupeață și le era utilă. Între timp, Anghel i-a tras clapa lui Voiculescu iar recent, Radu Tudor chiar a întrebat-o dacă este proastă.

În toamna anului 2015, grevista foamei, acum senatoare, a depus o inițiativă legislativă prin care dorește reincriminarea insultei și a calomniei, pedeapsa propusă de ea fiind închisoarea. În expunerea de motive, Anghel invocă o decizie a CCR din 2007 prin care abrogarea celor două articole din Codul Penal din 1968 a fost declarată neconstituțională, pe motiv că nici în Codul Civil nu exista prevăzută repararea daunelor morale provocate prin cele două fapte dezincriminate. Ceea ce nu știe așa-zisa politiciană este că începând cu 2014 vechiul Cod Penal s-a abrogat integral iar începând cu 2011, Noul Cod Civil prevede plata de despăgubiri în cazul în care cineva este insultat sau calomniat. Legea grevistei a intrat pe circuitul parlamentar și încă nu a trecut de prima cameră sesizată, Senatul. După două luni de la depunerea inițiativei legislative, madam Anghel a început să trimită amenințări presei: să-i scoată o fotografie care nu-i place (chiar cea cu care e ilustrat acest articol), să scoată din arhivă articolul calomnios în caz contrar, rezervându-și dreptul de a formula plângere penală pentru calomnie. Păi nici n-a fost incriminată încă. Individa asta nici măcar nu înțelege că și în cazul în care legea ei s-ar vota, aceasta nu va acționa retroactiv.

Insulta și calomnia au fost incriminate în Codul Penal din 1968 și în baza lor, oamenii erau bătuți și băgați la închisoare dacă jigneau membrii de partid, pe Ceaușescu etc.

Acum dacă o să pui pe facebook o declarație a marii senatoare și comentezi, te bagă iar la pușcărie.

Cum e posibil să existe asemenea parlamentari? Vinovați sunt Ponta, Voiculescu, Antonescu și Oprea care au pus pe liste chiar pe oricine iar noi trebuie să respectăm fără a crâcni legile lor idioate.

Dar să vedem ce scria Călin Popescu Tăriceanu în 2006 în expunerea de motive la legea care a dezincriminat infracțiunile de insultă și calomnie la inițiativa Monicăi Macovei: „În materia infracțiunilor contra demnității, proiectul propune dezincriminarea infracțiunilor de insultă prevăzută în articolul 205 și calomnie prevăzută în articolul 206, pentru a asigura exercitarea libertății de exprimare la adăpost de amenințarea aplicării unei sancțiuni penale care, în orice sistem de drept, reprezintă cea mai aspră sancțiune juridică. Sub imperiul unei amenințări permanente cu o sancțiune penală, libertatea de exprimare este afectată în mod semnificativ, întrucât impune persoanei o atitudine de autocenzură, care ar trebui determinată doar de rațiuni etice, iar nu de teama unei pedpse penale imediate. Chiar în ipoteza lezării demnității unei persoane prin exercitarea libertății de exprimare, indiferent de prejudiciile cauzate, aplicare unei pedepse penale este vădit disproporționată față de scopul urmărit prin sncționarea unei astfel de fapte.”

Acum, premierul Dacian Cioloș și-a însușit răspunsul elaborat de ministrul Cazanciuc și se opune vehement printr-o adresă trimisă Parlamentului în 31 ianuarie 2016, aprobării legii explicând că „aspectele privind sancționarea insultei și calomniei și păstrarea acestor infracțiuni au fost discutate în cadrul procedurilor specifice derulate în fața Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei față de executarea hotărârilor CEDO prin Rezoluția CM/ResDH(2011)73” analizându-se și Decizia CCR invocată acum de fotomodela Cristiana Anghel (numai fotomodelele sună ziariștii să le schimbe o poză în care nu arată bine) dar și recursul în interesul legii pronunțat în octombrie 2010 de ÎCCJ în sensul dezincriminării, precum și „Rezoluția 1577(2007) a Adunării parlamentare, Către dezincriminarea calomniei”.

Cred că a obosit deja doamna senatoare citind articolul nostru că oricum pe ea n-o interesează MCV, CE, UE și alți mârlani din ăștia. Mai ales că ea vrea îi la pușcărie pe cei care o critică sau îi pun o poză în care nu arată mai frumoasă ca Angelina Jolie, așa cum e de fapt în realitate.      Alexandru Panait/Curentul


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”