Cristina Neagu - M-aș simți împlinită și fericită să plec de la Buducnost câștigând Liga Campionilor

Cristina Neagu - M-aș simți împlinită și fericită să plec de la Buducnost câștigând Liga Campionilor

Trimisul special al AGERPRES, Marius Țone, transmite: Jucătoarea echipei de handbal Buducnost Podgorica, Cristina Neagu, care din următorul sezon va evolua la CSM București, a declarat, vineri, înaintea startului turneului Final4 de la Budapesta, că s-ar simți "împlinită și fericită" să plece de la gruparea muntenegreană câștigând trofeul Ligii Campionilor.

"Eu nu am preferințe pe cine să întâlnim în finală. Să dea Dumnezeu să ne calificăm noi și CSM în finală și să ne disputăm marele trofeu. Nu mi-ar fi greu să joc împotriva celor de la CSM, vreau să câștig Liga Campionilor, de asta sunt aici. Ne dorim foarte mult acest lucru, dar știu că nu suntem favorite. M-aș simți împlinită și fericită să plec de la Buducnost câștigând trofeul Ligii Campionilor. A fost cea mai bună și mai prolifică perioadă din cariera mea și mi-aș dori enorm să închei această periodă cu un trofeu. Suporterilor români care vor fi în tribune le transmit să fie alături de Buducnost în semifinala de mâine", a spus ea.

Jucătoarea română, declarată cea mai bună handbalistă a lunii aprilie de către Federația Europeană de Handbal (EHF), a menționat că se așteaptă la o partidă dificilă, sâmbătă, cu Gyori Audi ETO KC, în semifinalele Ligii Campionilor, dar a adăugat că Buducnost poate câștiga împotriva oricărui adversar într-o zi bună. "Am jucat foarte bine în ultimele partide, suntem pe o pantă ascendentă și cu siguranță mâine cu Gyori va fi un meci foarte frumos. Nu pot să spun că Gyori este cel mai bun adversar pentru Buducnost, dar așa a fost să fie. E o situație puțin diferită față de semifinala de anul trecut, în sensul că ele au un lot mai bun, în timp ce noi am pierdut niște jucătoare. Suntem pregătite și ne dorim doar să ne bucurăm de handbal și să dăm tot ce avem mai bun. Nu o privesc ca pe o revanșă după înfrângerea de anul trecut. Este o semifinală pe care vreau să o câștig pentru a ajunge în finală. Gyori joacă acasă, are publicul de partea ei, dar și noi avem atuurile noastre și știu că Buducnost într-o zi bună poate câștiga în fața oricărui adversar. Sper ca apărarea să fie la capacitate maximă, pentru că în atac cred că vom găsi soluții", a afirmat ea.

"Mă simt într-o formă foarte bună, mai ales că am fost scutită de probleme de sănătate în ultima perioadă și lucrul ăsta a făcut să mă pot antrena normal mai multe luni la rând. Așa că era normal să ajung la o formă fizică și sportivă foarte bună. E foarte important să le fac pe colegele mele să joace la cel mai înalt nivel și atunci avem o șansă foarte mare să câștigăm", a adăugat Neagu.

Turneul Final4 al Ligii Campionilor va avea loc pe 6 și 7 mai, în Papp Laszlo Arena din Budapesta, CSM București urmând să joace pe 6 mai (ora 18,45), în semifinale, cu Vardar Skopje. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Buducnost Podgorica, echipa Cristinei Neagu, și Gyori Audi ETO KC (ora 16,15).

La ediția de anul trecut, CSM București a dispus în semifinale de Vardar cu 27-21, iar Gyori Audi ETO KC s-a impus la limită în duelul cu Buducnost, 21-20. În finala mică, Vardar a trecut de Buducnost cu 30-28, iar CSM București a câștigat trofeul, după ce a învins-o pe Gyori Audi ETO KC cu 29-26, după prelungiri și aruncările de departajare.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”