Criza coronavirus/Compania chineză Tencent publică „din întâmplare” cifre de coşmar despre numărul de morţi

Criza coronavirus/Compania chineză Tencent publică „din întâmplare” cifre de coşmar despre numărul de morţi

E a treia oară când Tencent face asemenea „greşeli”.
 
Cifre publicate
Cifre publicate "accidental" de compania Tencent despre situaţia din China sunt mult diferite de cele oficiale (Captură ecran)

Potrivit publicaţiei online, „Tencent s-ar putea să fi scurs date reale cu privire la decesele cauzate de virusul Wuhan”.

Publicaţia susţine că Tencent „a publicaţi din greşeală un număr de cazuri confirmate de 154.023, de 10 ori mai mult decât cifra oficială la acel moment (2 februarie). Asemănător, numărul de cazuri suspectate afişate temporar de Tencent era 79.808, de patru ori mai mare decât cifra oficială".

Cel mai îngrijorător însă a fost numărul numărul morţilor publicat "accidental" De Tencent, de 24.589 - „cu mult mai mare” decât cele 300 de decese confirmate oficial la acel moment.

Tencent a schimbat rapid numerele publicate, dar nu înainte ca numeroşi utilizatori să facă o captură de ecran.

Este a treia oară când un "accident" de acest gen se produce pe pagina Tencent, conform Taiwan News.

Un epidemiolog din Marea Britanie, care consultă în mod curent guvernul britanic, a calculat că pe 4 februarie numărul îmbolnăvirilor ar putea fi situat la 250 de mii, în timp ce un virusolog din Hong Kong a estimat că virusul Wuhan poate îmbolnăvi la un moment dat până la 150 de mii de persoane zilnic în zonele aglomerate ale Chinei

Partidul Comunist Chinez este cunoscut pentru secretomania cu care înconjoară scandalurile care îi pot afecta imaginea, precum şi pentru controlul strict al informaţiei.

Epidemia de SARS, care a lovit China în 2002-2003 a implicat China într-un scandal internaţional, din cauza muşamalizării epidemiei de către autorităţile comuniste. Reacţia internaţională la comportamentul Chinei a fost adoptarea, în 2005, a Regulamentului Sanitar Internaţional, care impune reguli stricte de raportare a epidemiilor către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. China este semnatară.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...