Criză de teste COVID-19 în Marea Britanie

Criză de teste COVID-19 în Marea Britanie

Înmulţirea cazurilor de COVID-19 din cauza răspândirii intense a variantei Omicron a coronavirusului şi reducerea perioadei de carantină au condus la o criză de teste în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, guvernul scoţian stabilind în consecinţă prioritizarea testării pentru lucrătorii esenţiali, relatează miercuri agenţia EFE.

În Anglia - provincia cea mai populată a Regatului Unit - criza afectează în special testele antigen, cererea acestora crescând puternic.

Guvernul condus de Boris Johnson a redus perioada de carantină pentru persoanele infectate de la 10 la 7 zile, dar cu condiţia unui test negativ efectuat la capătul acestei perioade. Această măsură a determinat o intensificare a testării, care se adaugă cererii deja crescute de teste în urma creşterii fulminante a numărului infectărilor după ce varianta Omicron a devenit dominantă în această ţară.

Testele antigen sunt folosite în Anglia şi pentru evitarea intrării în autoizolarea în urma confirmării unui contact pozitiv.

În Scoţia, premierul Nicola Sturgeon a anunţat miercuri că lucrătorii din sectoarele esenţiale, precum personalul sanitar sau cel din transporturi, vor avea prioritate la testarea cu teste PCR, ca urmare a numărului insuficient de teste faţă de cererea foarte mare şi a capacităţii limitate de procesare a lor.

Scoţia a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr zilnic record de 15.849 de cazuri de COVID-19, începând de luni fiind impuse noi restricţii menite să limiteze contactele sociale.

Regatul Unit a depăşit săptămâna aceasta pragul de o sută de mii de noi cazuri de COVID-19, marţi fiind înregistrate 129.471. Se constată de asemenea o creştere a numărului spitalizărilor. În Anglia erau internaţi miercuri 10.462 de pacienţi COVID-19, cu 916 mai mulţi faţă de ziua precedentă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu