Criză în Golf: Emirul Kuweitului merge în Arabia Saudită pentru o mediere între Doha și Riad

Criză în Golf: Emirul Kuweitului merge în Arabia Saudită pentru o mediere între Doha și Riad

Emirul Kuweitului, șeicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah, merge marți în Arabia Saudită pentru o mediere între Doha și Riad, care a rupt în această săptămână, împreună cu mai mulți aliați ai săi, relațiile cu Qatarul pe care îl acuză de susținere a terorismului, au anunțat marți deputați kuweitieni, relatează AFP.

'Emirul va merge astăzi (marți) în Arabia Saudită. Ne rugăm la Dumnezeu să-l ajute să salveze unitatea Golfului', a declarat în Parlament, deputatul Ali al-Deqbasi.

'Populația din Kuweit și cea din Golf sprijină din inimă eforturile emirului pentru a umple golul' între Arabia Saudită și Qatar, a declarat la rândul său deputatul Jamaan al-Harbash.

Câțiva alți deputați și-au exprimat sprijinul pentru inițiativa emirului de a juca un rol de lider în disputa dintre Doha și trei dintre vecinii săi arabi din Golf.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Egipt, Yemen, Libia și Maldive au rupt luni relațiile cu Qatarul, pe care îl acuză că susține ''terorismul'', provocând o o criză diplomatică majoră în Orientul Mijlociu.

Într-o convorbire telefonică luni, emirul Kuweitului i-a cerut celui din Qatar, șeicul Tamim ben Hamad Al Thani să dea dovadă de reținere pentru a nu intensifica tensiunea, potrivit presei din Kuweit. El i-a cerut de asemenea să 'dea o șansă eforturilor de pace destinate să elimine tensiunile între țările înfrățite'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

2 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…

3 De asta i-o fi pus Firea directori? / Semnați dom’le că dacă era vreun dosar la DNA știam, că-s prieten cu Călin…

4 Sensurile giratorii din România versus cele din Anglia. „Englezii habar n-au cum se fac banii“

5 PSD continuă linia infracțională / Avocata lui Dragomir, implantată de cuplul Vasilescu-Manda în fruntea listei …