Criză în Golf: Emirul Kuweitului merge în Arabia Saudită pentru o mediere între Doha și Riad

Criză în Golf: Emirul Kuweitului merge în Arabia Saudită pentru o mediere între Doha și Riad

Emirul Kuweitului, șeicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah, merge marți în Arabia Saudită pentru o mediere între Doha și Riad, care a rupt în această săptămână, împreună cu mai mulți aliați ai săi, relațiile cu Qatarul pe care îl acuză de susținere a terorismului, au anunțat marți deputați kuweitieni, relatează AFP.

'Emirul va merge astăzi (marți) în Arabia Saudită. Ne rugăm la Dumnezeu să-l ajute să salveze unitatea Golfului', a declarat în Parlament, deputatul Ali al-Deqbasi.

'Populația din Kuweit și cea din Golf sprijină din inimă eforturile emirului pentru a umple golul' între Arabia Saudită și Qatar, a declarat la rândul său deputatul Jamaan al-Harbash.

Câțiva alți deputați și-au exprimat sprijinul pentru inițiativa emirului de a juca un rol de lider în disputa dintre Doha și trei dintre vecinii săi arabi din Golf.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Egipt, Yemen, Libia și Maldive au rupt luni relațiile cu Qatarul, pe care îl acuză că susține ''terorismul'', provocând o o criză diplomatică majoră în Orientul Mijlociu.

Într-o convorbire telefonică luni, emirul Kuweitului i-a cerut celui din Qatar, șeicul Tamim ben Hamad Al Thani să dea dovadă de reținere pentru a nu intensifica tensiunea, potrivit presei din Kuweit. El i-a cerut de asemenea să 'dea o șansă eforturilor de pace destinate să elimine tensiunile între țările înfrățite'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…