Criză în Golf: Emirul Kuweitului merge în Arabia Saudită pentru o mediere între Doha și Riad

Emirul Kuweitului, șeicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah, merge marți în Arabia Saudită pentru o mediere între Doha și Riad, care a rupt în această săptămână, împreună cu mai mulți aliați ai săi, relațiile cu Qatarul pe care îl acuză de susținere a terorismului, au anunțat marți deputați kuweitieni, relatează AFP.

'Emirul va merge astăzi (marți) în Arabia Saudită. Ne rugăm la Dumnezeu să-l ajute să salveze unitatea Golfului', a declarat în Parlament, deputatul Ali al-Deqbasi.

'Populația din Kuweit și cea din Golf sprijină din inimă eforturile emirului pentru a umple golul' între Arabia Saudită și Qatar, a declarat la rândul său deputatul Jamaan al-Harbash.

Câțiva alți deputați și-au exprimat sprijinul pentru inițiativa emirului de a juca un rol de lider în disputa dintre Doha și trei dintre vecinii săi arabi din Golf.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Egipt, Yemen, Libia și Maldive au rupt luni relațiile cu Qatarul, pe care îl acuză că susține ''terorismul'', provocând o o criză diplomatică majoră în Orientul Mijlociu.

Într-o convorbire telefonică luni, emirul Kuweitului i-a cerut celui din Qatar, șeicul Tamim ben Hamad Al Thani să dea dovadă de reținere pentru a nu intensifica tensiunea, potrivit presei din Kuweit. El i-a cerut de asemenea să 'dea o șansă eforturilor de pace destinate să elimine tensiunile între țările înfrățite'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 CTP a analizat prestația președintelui la conferința de presă: „A dat o impresie de umanitate. A răspuns în mu…

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze