Criză în Myanmar: Poliţia a percheziţionat sediul din Yangon al partidului lui Aung San Suu Kyi

Criză în Myanmar: Poliţia a percheziţionat sediul din Yangon al partidului lui Aung San Suu Kyi

Poliţia din Myanmar a percheziţionat marţi seara sediul din Yangon al Ligii Naţionale pentru Democraţie (NLD), partid condus de Aung San Suu Kyi, cea care a fost arestată săptămâna trecută, transmite Reuters.

Raidul a fost efectuat de aproximativ 12 poliţişti, care au intrat în forţă în clădire după căderea serii, au declarat doi parlamentari ai NLD.

În capitala birmană Naypyidaw au avut loc marţi ciocniri între manifestanţi şi poliţie, înregistrându-se răniţi de ambele părţi. O femeie a suferit o rană gravă la cap şi viaţa sa este în pericol. Alte trei persoane sunt tratate după ce au fost rănite de gloanţe de cauciuc trase de forţele de ordine.

Poliţia a folosit inclusiv tunuri cu apă pentru a dispersa demonstraţii.

Aung San Suu Kyi se află în arest de opt zile, când ea şi preşedintele Win Myint au fost înlăturaţi de la putere în urma unei lovituri de stat a armatei.

Suu Kyi a fost acuzată de încălcarea legislaţiei de import-export, iar poliţia a cerut menţinerea ei în detenţie până la 15 februarie.

La rândul său, Win Myint a fost acuzat de încălcarea restricţiilor epidemiologice impuse pentru a stopa propagarea epidemiei de coronavirus şi de încălcarea legii privind gestionarea dezastrelor naturale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 Zguduitor articol...

3 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

4 De citit...

5 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată