Criză majoră! Ambasadorul SUA și mai mulți congresmeni americani au discutat cu Proasta la Palatul Victoria

Criză majoră! Ambasadorul SUA și mai mulți congresmeni americani au discutat cu Proasta la Palatul Victoria

Criză majoră! Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, şi mai mulţi congresmeni americani s-au întâlnit marţi cu premierul Viorica Dăncilă, au declarat surse guvernamentale, citate de Agerpres. Întâlnirea a avut loc la Palatul Victoria. 

Guvernul a confirmat informația printr-un comunicat de presă în care susține că Viorica Dăncilă a primit vizita delegației Congresului SUA condusă de Devin Nunes, președintele Comitetului Permanent pentru Informații din Camera Reprezentanților a SUA. Potrivit sursei citate, printre subiectele de discuție s-au numărat ”dimensiunea economică a parteneriatului strategic”, securitatea regională și extinderea Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Întâlnirea dintre americani și șefa guvernului are loc la patru zile după reprimarea violentă de către jandarmi a manifestației de vineri din Piața Victoriei.

Luni, publicația americană The Washington Examiner a scris că a venit vremea curățeniei în România prin impunerea de sancțiuni țintite împotriva politicienilor corupți.

”Admițând criza crescândă a statului de drept în România, Statele Unite ar trebui să-i sacționeze pe acei politicieni corupți din România. Această acțiune ar reprezenta pasul potrivit în acord cu așteptările românilor în timp ce aceștia solicită o democrație mai onestă”, scrie The Washington Examiner.

Autorul editorialului, Tom Rogan, amintește că, după revocarea Laurei Codruța Kovesi, oamenii au ieșit pe străzi, iar după plecarea ei de la șefia DNA ”cleptocrații se simt mai în siguranță”.

”Statele Unite ar trebui să susțină presiunile UE și să fie alături de români. Aici nu este doar despre moralitate. Având ca granițe Marea Neagră, Ucraina și Moldova, poziția geostrategică a României o face un important aliat NATO. Da prin poziția ei, România este vulnerabilă în fața rețelelor cleptocratice folosite de Vladimir Putin pentru a-și spori influența”, se mai arată în articol.

”Acestea fiind spuse, orice sancțiuni asupra României trebuie să aibă în vedere ținte precise. Având în vedere că schimburile comerciale între România și Statele Unite sunt relativ mici și că populația se confruntă condiții de viață proaste, sancțiunile ar trebuie direcționate împotriva oficialilor corupți”, se arată în editorialul publicat de The Washington Examiner, care adaugă că în acest fel Statele Unite își crează pârghii pentru a determina România sa asculte revendicările cetățenilor și să o reinstaleze pe Kovesi.

”Un aliat democratic al Americii se luptă pentru viitorul său, iar cetățenii acestei țări au nevoie de sprijinul Statelor Unite”, își încheie comentariul ziaristul Tom Rogan.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia