Criză majoră în Guvern! Premierul Cîțu i-a demis pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan/Dan Barna, ministru interimar al Sănătății

Criză majoră în Guvern! Premierul Cîțu i-a demis pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan/Dan Barna, ministru interimar al Sănătății

Ministrul sănătății Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS, miercuri dimineață.

De asemenea, de la Ministerul Sănătății pleacă și secretarul de stat Andreea Moldovan. Interimatul la MS va fi preluat de Dan Barna.

Demiterea celor doi vine după ce Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial un ordin care schimbă regulile de carantinare, fără ca premierul Cîțu să știe.

Actualizare: Florin Cîțu a discutat, miercuri dimineață, cu președintele Klaus Iohannis, despre dorința sa de a-l demite pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru. Șeful statului ar fi fost de acord cu propunerea.

Actualizare: USR PLUS amenință cu ruperea Coaliției, după șocul demiterii lui Vlad Voiculescu. Surse din interiorul alianței susțin că cele două partide nu vor accepta înlăturarea ministrului Sănătății fără acordul lor.

Comunicatul oficial al Guvernului:

Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina