Criza migranților: Grecia refuză să-l primească pe ministrul austriac de interne (surse)

Criza migranților: Grecia refuză să-l primească pe ministrul austriac de interne (surse)

Grecia a refuzat să-l primească pe ministrul de interne al Austriei, Johanna Mikl-Leitner, au indicat surse oficiale vineri, ceea ce alimentează și mai mult tensiunile între cele două țări pe tema crizei migranților, relatează AFP. Agenția elenă de presă ANA a obținut confirmarea acestei informații din surse din cadrul Ministerului de Externe, indică France Presse, care nu precizează însă dacă e vorba de MAE al Greciei sau MAE austriac.

Atena și-a rechemat joi ambasadorul de la Viena pentru 'consultări', în semn de protest față de faptul că Grecia a fost exclusă de la reuniunea ministerială a țărilor balcanice desfășurată miercuri în capitala austriacă pe tema crizei migranților.

Aceste tensiuni între Grecia și Austria au umbrit întâlnirea de joi la Bruxelles dintre țările membre ale UE, reuniune menită să pună capăt divergențelor pe tema afluxului de migranți ce riscă să declanșeze o criză umanitară de mare amploare.

'Austria ne tratează ca pe dușmani', a exclamat ministrul grec pentru politici migraționale Yannis Mouzalas în fața omologilor săi europeni în cadrul acestei reuniuni, potrivit unei surse diplomatice.

Grecia este criticată de mai mult țări în frunte cu Austria, care îi reproșează că nu face suficient pentru a proteja frontiera externă a UE pe unde mii de refugiați intră pe teritoriul său.

Atena estimează că Viena încurajează o serie de restricții 'unilaterale' la frontiera cu țările de pe ruta balcanică, fapt ce a provocat un blocaj al miilor de migranți pe teritoriul grec.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Andreea Tonciu și-a luat mașină de 200.000 de euro: „Sunt femeie și nu trebuie să muncesc atât de mult”

5 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție