Croaţia: O dronă ucraineană de recunoaştere s-a prăbuşit la Zagreb, fără să facă victime

Croaţia: O dronă ucraineană de recunoaştere s-a prăbuşit la Zagreb, fără să facă victime

O dronă ucraineană de recunoaştere s-a prăbuşit în noaptea de joi spre vineri în capitala croată Zagreb, fără să provoace victime, a anunţat portalul de ştiri 24sata, care a citat o comunicare a Ministerului de Interne croat ce menţionase prăbuşirea unui obiect neidentificat, relatează EFE.

Potrivit poliţiei, deocamdată nu există informaţii cu privire la răniţi, însă mai multe automobile parcate în apropiere de locul prăbuşirii au fost avariate.

Agenţia de presă croată Hina a transmis că poliţia a deschis o anchetă după explozia ce a răsunat în zona rezidenţială Jarun, din Zagreb, la scurt timp după ora locală 23:00.

Ministerul de Interne croat a menţionat că la locul incidentului au fost găsite resturi ale unei aeronave, două paraşute şi s-a format un crater de mari dimensiuni.

Aproape de miezul nopţii, la Zagreb s-au auzit un zgomot puternic produs de un aparat care survola oraşul şi apoi o explozie uriaşă.

Primii martori oculari au distribuit mai târziu pe internet fotografii cu un crater de mari dimensiuni, două paraşute rămase agăţate în copacii din zonă şi resturile unei aeronave cu însemne în alfabetul chiliric, care nu este folosit în Croaţia, şi o stea roşie.

Portalul de ştiri 24sata a relatat că, după ce s-a uitat la fotografii, Tyler Rogoway, expert în aviaţie militară şi editor al portalului War Zone, a ajuns la concluzia că este vorba despre o dronă de recunoaştere Tu-141 Struj.

Acest aparat de fabricaţie sovietică, folosit în anii 1970 şi 1980, a fost modernizată de Ucraina şi folosită începând cu anul 2014.

Drona a fost avariată şi a ajuns până în Croaţia, care nu are graniţă comună cu Ucraina, survolând fără a fi detectată circa 700 de kilometri din teritoriile Ungariei şi Croaţiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria