Croația, o învinsă urâtă: Modrici sfidează logica

Croația, o învinsă urâtă: Modrici sfidează logica

În sport, miracolele există, însă și ele au o limită! Pentru că, atunci când atingi semifinalele unui Mondial, câștigând un meci din cinci în timpul regulamentar și acela cu Canada, te poți considera norocoasă, ca în cazul Croației.

La 37 de ani, Modrici e un fotbalist admirabil care acum însă a vorbit la nervi, de supărare.

Marți seară însă, pe arena „Lusail“, norocul a ținut cu cei mai buni. Adică, cu argentinienii! Degeaba strigă acum Modrici și colegii săi „hoții“, acuzând arbitrajul italianului Daniele Orsato (47 de ani). Pentru că singura fază incriminată, cea care a precedat penalty-ul transformat de Lionel Messi, în minutul 34, a fost lămurită, la Digi Sport, de Ion Crăciunescu: „A fost penalty! Alvarez avea prim-planul, urmărea mingea, iar portarul a venit în el. Nu contează ce a vrut să facă portarul, e fault. Nu s-a lovit Alvarez de Livakovici, portarul a ieșit. E un penalty clar“.

Diferență istorică la o semifinală: „O înfrângere meritată“

Deși croații s-au plâns de arbitraj, acuzând penalty-ul din care Messi a deschis scorul, în realitate, diferența de pe teren s-a reflectat și în rezultatul final. De aici, și declarațiile selecționerului Zlatko Dalici, după meci: „E o înfrângere meritată. N-avem de ce să ne plângem. Vom lupta pentru locul trei. Îmi voi duce contractul până la capăt. Obiectivul meu e să duc Croația la Euro 2024“.

Afirmațiile lui Dalici sunt în contrast cu acuzele căpitanului Modrici: “N-a fost penalty! Faza respectivă ne-a terminat. Nu-mi place să vorbesc despre arbitraj, dar acesta a fost printre cele mai proaste arbitraje pe care le-am văzut. Un dezastru!“.

De remarcat că, de când s-a trecut, din nou, la sistemul cu semifinale la Mondiale, adică din 1982, aceasta a fost a doua cea mai dezechilibrată confruntare din această fază. Doar Brazilia – Germania, scor 1-7 în 2014, a oferit o diferență mai mare de scor.

Mondialul din Qatar, ultimele meciuri

Semifinale

*Argentina – Croația 3-0

*Franța – Maroc (Astăzi, ora 21.00)

Finala mică

*Sâmbătă, ora 17.00

Finala

*Duminică, ora 17.00

Toate meciurile Mondialului se vor vedea, în continuare, pe TVR 1.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?