Croaţia va cumpăra un sistem francez de apărare pentru 72 de milioane de euro

Croaţia va cumpăra un sistem francez de apărare pentru 72 de milioane de euro

Guvernul croat a anunţat vineri că va cumpăra sistemul francez de apărare aeriană Mistral pentru 72 de milioane de euro ca parte a eforturilor membrilor NATO de a-şi moderniza forţele aeriene.

Exercițiu cu sistemul Mistral FOTO EPA-EFE

Decizia survine în urma achiziţionării anul trecut a 12 avioane de luptă franceze de tip Dassault Rafale în cadrul unui acord în valoare de 999 de milioane de euro pentru a înlocui escadrila Croaţiei de avioane MiG-21 de fabricaţie rusească care datează din perioada fostei Iugoslavii și dintre care doar câteva sunt încă operaţionale, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

„Circumstanţele survenite odată cu agresiunea rusă împotriva Ucrainei şi prăbuşirea unei drone în Zagreb au arătat că este important şi necesar să se ajusteze priorităţile şi planurile pentru echiparea armatei croate”, a declarat ministrul Apărării, Mario Banozici, fără a preciza o dată pentru încheierea acordului.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava