Croația: Vicepremierul Tomislav Karamarko, în conflict de interese

Croația: Vicepremierul Tomislav Karamarko, în conflict de interese

Vicepremierul croat Tomislav Karamarko se află în conflict de interese din cauza legăturilor de afaceri ale soției sale cu un consultant care lucrează pentru grupul energetic ungar MOL, a anunțat miercuri comisia responsabilă cu monitorizarea acestor situații, transmite Reuters.

Sursa foto: Tomislav Karamarko / Facebook

"Prin exprimarea opiniilor și sugestiilor personale despre retragerea Croației de la arbitrajul cu MOL, Karamarko s-a aflat în conflict de interese", a precizat Dalija Oreskovic, șefa comisiei.

Statul croat și MOL dețin împreună compania energetică națională INA, dar se află în conflict în ce privește drepturile de management și politica de investiții.

Cazul vicepremierului Karamarko se află în centrul unei dispute politice între principalii parteneri ai coaliției de centru dreapta aflate la guvernare, HDZ (dreapta naționalistă) și Most (centru dreapta), situație ce a adus guvernul în pragul colapsului.

O moțiune de cenzură, depusă de HDZ împotriva premierului tehnocrat Tihomir Oreskovic, urmează să fie supusă la vot joi în parlament.

Săptămâna trecută, Tihomir Oreskovic a cerut demisia vicepremierului Bozo Petrov, liderul Most, și a lui Tomislav Karamarko — liderul HDZ și considerat adevăratul număr 1 în guvern —, din cauza diferendelor lor, însă acesta din urmă a refuzat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu