Croația: Vicepremierul Tomislav Karamarko, în conflict de interese

Croația: Vicepremierul Tomislav Karamarko, în conflict de interese

Vicepremierul croat Tomislav Karamarko se află în conflict de interese din cauza legăturilor de afaceri ale soției sale cu un consultant care lucrează pentru grupul energetic ungar MOL, a anunțat miercuri comisia responsabilă cu monitorizarea acestor situații, transmite Reuters.

Sursa foto: Tomislav Karamarko / Facebook

"Prin exprimarea opiniilor și sugestiilor personale despre retragerea Croației de la arbitrajul cu MOL, Karamarko s-a aflat în conflict de interese", a precizat Dalija Oreskovic, șefa comisiei.

Statul croat și MOL dețin împreună compania energetică națională INA, dar se află în conflict în ce privește drepturile de management și politica de investiții.

Cazul vicepremierului Karamarko se află în centrul unei dispute politice între principalii parteneri ai coaliției de centru dreapta aflate la guvernare, HDZ (dreapta naționalistă) și Most (centru dreapta), situație ce a adus guvernul în pragul colapsului.

O moțiune de cenzură, depusă de HDZ împotriva premierului tehnocrat Tihomir Oreskovic, urmează să fie supusă la vot joi în parlament.

Săptămâna trecută, Tihomir Oreskovic a cerut demisia vicepremierului Bozo Petrov, liderul Most, și a lui Tomislav Karamarko — liderul HDZ și considerat adevăratul număr 1 în guvern—, din cauza diferendelor lor, însă acesta din urmă a refuzat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

4 Așa o fi?

5 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu