Cseke Attila: Oamenii să vină la vaccinare şi să respecte măsurile de protecţie

Cseke Attila: Oamenii să vină la vaccinare şi să respecte măsurile de protecţie

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, i-a îndemnat, vineri, pe români să meargă să se vaccineze împotriva COVID, să respecte măsurile de protecţie sanitară şi mai ales să poarte mască.

"Mesajul nostru ferm este acela ca oamenii să vină la vaccinare şi în acelaşi timp, în fiecare zi, în fiecare clipă, în fiecare moment, să păstrăm măsurile de protecţie, în primul rând masca, ce va fi instituită ca obligatorie prin decizia Guvernului atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile deschise, şi să ne protejăm unii pe alţii", a afirmat ministrul la deschiderea "Maratonului vaccinării pentru viaţă".

El a spus că în ultimele zile se constată o creştere a numărului de persoane care se imunizează împotriva noului coronavirus cu prima doză.

"Este o creştere importantă, dar care va trebui valorificată şi întărită şi în următoarele zile şi săptămâni. În acelaşi timp, tuturor celor care în acest maraton al vaccinării sau în alte centre de vaccinare se vaccinează - şi mă refer în principal la cei care se vaccinează cu prima doză - aş vrea să le dau acelaşi mesaj: să ne protejăm, pentru că efectele principale, imunizarea, practic, din acest moment, intervine la trei săptămâni de la prima doză, având în vedere că pentru unii trebuie făcută şi a doua doză şi trebuie să treacă o perioadă de timp", a susţinut ministrul.

Cseke Attila a mulţumit personalului medical pentru efortul depus de peste un an şi jumătate în lupta cu noul coronavirus.

"Suntem recunoscători, în acelaşi timp, tuturor celor care în sistemul medical fac eforturi disperate în fiecare zi pentru a trata bolnavii de COVID. Cea mai uşoară, cea mai simplă şi cea mai profundă mulţumire către personalul medical este aceea ca societatea şi membrii societăţii să se vaccineze. Acesta poate fi răspunsul nostru de mulţumire pentru medici, pentru personalul medical, pentru efortul lor depus de un an şi jumătate - să ne vaccinăm cât mai mulţi. Vedem exemplele pozitive din partea de vest a Europei şi trebuie să ne comportăm şi să fim responsabili exact aşa cum sunt cetăţenii germani, cum sunt francezii, cum sunt italieni, cum sunt portughezii, danezii şi aşa mai departe. Trebuie să creştem rapid acest procent al vaccinaţilor pentru a ne apăra de această infecţie care ne face atâtea probleme", a arătat ministrul interimar al Sănătăţii.

"Maratonul vaccinării pentru viaţă" se desfăşoară în perioada 22 - 25 octombrie în Bucureşti , zi şi noapte, şi este organizat de CNCAV împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, DSP Bucureşti, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Primăria Generală a Capitalei şi Ministerul Culturii.

De vineri până luni dimineaţă, în cadrul maratonului, toate cele patru tipuri de vaccin sunt disponibile populaţiei în următoarele centre:

* Sector 1: ROMEXPO - 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);

* Sector 2: Circul Metropolitan - 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);

* Sector 3: Biblioteca Naţională - 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);

* Sector 4: Palatul Copiilor - 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);

* Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei - 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);

* Sector 6: Clubul Seniorilor "Mihai Eminescu" - 4 fluxuri (2 Pfizer, 2 Janssen). AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia