CSM a primit mai multe note și memorii pe tema controlului efectuat de Inspecția Judiciară la DNA

CSM a primit mai multe note și memorii pe tema controlului efectuat de Inspecția Judiciară la DNA

Consiliul Superior al Magistraturii a primit mai multe note și memorii pe tema controlului efectuat de Inspecția Judiciară la DNA, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituției, judecătorul Ștefan Lucaciuc.

Conform acestuia, o notă a fost trimisă de inspectorul Elena Rădescu, o alta de către ea și două colege din echipa de control care îi susțin punctul de vedere, iar o a treia de ceilalți membri ai echipei care a efectuat verificările la DNA.

"Toate aceste note privesc aspecte legate de modul în care a fost efectuată respectiva acțiune de control", a precizat Ștefan Lucaciuc.

La CSM a fost înregistrat, în cursul săptămânii trecute, un memoriu transmis de DNA, care se referă la aceeași acțiune de control. Există, de asemenea, și un punct de vedere al inspectorului șef al IJ pe marginea procesului verbal ce conține concluziile preliminare ale verificărilor efectuate.

"Toate materialele primite pe această temă au fost grupate și transmise Secției pentru procurori pentru analiză și propuneri. Deocamdată ele sunt în faza de analiză", a mai spus purtătorul de cuvânt al CSM.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJ, Alin Alexandru, conducerea instituției pe care o reprezintă nu a fost sesizată cu privire la eventuale nereguli în derularea verificărilor de la DNA și a aflat din presă despre conținutul unei note transmise CSM de către Elena Rădescu .

"De la începutul controlului și până în prezent, doamna inspector nu a solicitat să poarte vreo discuție cu nicio persoană din conducerea Inspecției Judiciare și nici nu a prezentat vreun punct de vedere cu privire la eventuale nereguli în derularea controlului. Conducerea Inspecției Judiciare a aflat din presă despre conținutul acestei note, până la această oră nefiind comunicată oficial", a declarat luni, pentru AGERPRES, Alin Alexandru.

El a adăugat că la nivelul conducerii instituției s-a aflat despre intenția inspectorului Elena Rădescu de a sesiza CSM dintr-o adresă primită de la DNA.

"Inspectorul șef a aflat despre intenția doamnei inspector de a sesiza Consiliul Superior al Magistraturii dintr-o adresă comunicată de procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție în data de 28 august. În continuare au fost solicitate doamnei inspector lămuriri cu privire la conținutul sesizării, însă aceasta a indicat conducerii IJ să se adreseze Consiliului Superior al Magistraturii sau chiar procurorului general al României, căruia i-ar fi fost adresată în vederea sesizării în calitate de titular al acțiunii disciplinare", a mai spus purtătorul de cuvânt al IJ.

Conform aceleiași surse, un punct de vedere al IJ pe acest subiect ar urma să fie prezentat ulterior, după analiza conținutului sesizării trimise către CSM.

Potrivit unor informații apărute în presă, coordonatoarea echipei care a făcut controlul la Direcția Națională Anticorupție, inspectorul Elena Rădescu, a trimis CSM o notă în care acuza o persoană din conducerea IJ de imixtiuni de natură a perturba activitatea instituției verificate, iar pe două colege de lipsă de tact.

IJ a finalizat pe 25 august controlul la Direcția Națională Anticorupție, inspectorii având termen până pe 6 octombrie să înainteze raportul Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Controlul IJ la DNA privind eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor de către conducerea instituției a început pe 17 iulie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale