CSM: Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj la interviul pentru şefia SIIJ

CSM: Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj la interviul pentru şefia SIIJ

Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj la interviul susţinut marţi, la CSM, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Potrivit tabelului de clasificare publicat pe pagina de internet a CSM, Adina Florea a obţinut un punctaj final de 9,86, fiind urmată de Sorin Eugen Iaşinovschi, cu 8,85, şi Bogdan Ciprian Oârlog, cu 3,25.

Candidaţii pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei au susţinut, marţi, interviurile la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Procurorii Adina Florea, Sorin Eugen Iasinovschi şi Bogdan Ciprian Pîrlog au îndeplinit condiţiile pentru participare la concursul pentru şefia Secţiei.

Iniţial, candidatura lui Bogdan Ciprian Pîrlog a fost respinsă, motivul fiind "lipsa de vechime efectivă de 18 ani în funcţia de procuror", ca, ulterior, pe 4 iunie, plenul CSM să admită contestaţia formulată de acesta şi să permită susţinerea interviului pentru conducerea SIIJ.

Vinerea trecută, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Gheorghe Stan, şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, ca urmare a demisiei. Gheorghe Stan a fost numit judecător la Curtea Constituţională din partea Camerei Deputaţilor. El a fost propus de Partidul Social Democrat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina