CSM București a câștigat trofeul Ligii Campionilor la aruncările de la 7 metri

CSM București a câștigat trofeul Ligii Campionilor la aruncările de la 7 metri

CSM București a câștigat trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a învins formația maghiară Gyor ETO cu scorul de 29-26 (13-12, 22-22), după prelungiri și aruncările de la 7 metri, în finala desfășurată duminică, în Papp Laszlo Arena din Budapesta. Mai multe fotografii pe AGERPRES FOTO

Campioana României a produs o surpriză uriașă prin acest succes, deplin meritat, venit la capătul unui meci dramatic, echipa din București fiind debutantă în competiție.

După ce a câștigat clar semifinala cu Vardar Skopje cu 27-21, CSM București a făcut un joc excelent în apărare, un mare merit având antrenorul Kim Rasmussen, care a făcut o serie de mișcări tactice inspirate. După ce Jelena Grubisic a apărat foarte bine poarta în timpul meciului, Rasmussen a introdus-o pe final pe brazilianca Mayssa Pessoa, iar aceasta a avut câteva intervenții excelente, punând umărul la intrarea în prelungiri, pentru ca apoi să apere două aruncări de la 7 metri la șuturile de departajare. Cea mai bună jucătoare a fost însă suedeza Isabelle Gullden, autoare a 15 goluri.

CSM București a condus cu 2-1, dar apoi Gyor a trecut la conducere și a avut maxim două goluri în plus, 9-7 (20) și 10-8 (21), însă echipa noastră a egalat și a intrat la pauză cu un gol în plus, 13-12.

În repriza a doua, CSMB a făcut 14-12 (33), dar apoi a ratat desprinderea, iar Gyor a revenit în avantaj, după trei goluri consecutive, 15-14 (38). CSM s-a ținut ca scaiul de vicecampioana Ungariei și chiar a condus cu 18-17 (46) și 19-18 (49), dar Gyor conducea cu 21-19 când mai erau cinci minute de jucat. Finalul timpului regulamentar a fost incandescent, dar CSM a reușit să revină și să egaleze la 21-21, Gorbicz a adus-o pe Gyor în avantaj în ultimul minut, dar Torstensson a egalat, 22-22, când mai erau doar câteva secunde.

Debutul prelungirilor a fost mai bun pentru echipa maghiară, care a încheiat prima repriză cu scorul de 24-22 în favoarea sa. CSMB a revenit din nou în partea a doua și a reușit egalarea din 7 metri, în ultimele secunde. 

La aruncările de departajare, Gullden, Martin, Rodrigues și Brădeanu au transformat pentru CSM, iar Kovacsics pentru Gyor, iar Mayssa Pessoa a apărat șuturile expediate de Groot și Loke.

Gyor câștigase de două ori trofeul în ultimii trei ani (2013, 2014).

România a mai câștigat de două ori cea mai importantă competiție europeană intercluburi, când aceasta se numea Cupa Campionilor Europeni, Știința București (1961) și Rapid București (1964). Universitatea Timișoara a jucat finala în 1973, Știința Bacău în 1986, iar Oltchim Rm. Vâlcea a disputat finala Champions League în 2010.


Loturile din finală:

CSM București: Jelena Grubisic, Mayssa Pessoa, Alina Iordache — Isabelle Gullden (15 goluri), Iulia Curea, Ana Paula Rodrigues Belo (2), Line Anna Ryborg Jorgensen, Cristina Vărzaru (1), Bianca Bazaliu, Aurelia Brădeanu (1), Linnea Torstensson (3), Cristina Nan, Ekaterina Vetkova, Carmen Martin Berenguer (4), Oana Manea (3), Maria Fisker. Antrenor: Kim Rasmussen.
Gyor: Kari Aalvik Grimsbo, Eva Kiss — Jana Knedlikova (1), Ida Alstad, Heidi Loke (8), Anette Emma Hudak, Julia Harsfalvi, Anita Gorbicz (1), Aniko Kovacsics (3), Linn Jorum Sulland (3), Rita Lakatos, Eduarda Amorim (5), Adrienn Orban, Cornelia Groot (4), Yvette Broch (1), Gabriella Toth. Antrenor: Martin Ambrosio.

Au arbitrat Kjersti Arntsen, Guro Roen (ambele din Norvegia); delegați EHF: Carmen Manchado Lopez (Spania), Mona Forstrom (Finlanda).
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /