CSM discută delegarea procurorului Călin Nistor la şefia DNA

CSM discută delegarea procurorului Călin Nistor la şefia DNA

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii discută, joi, propunerea de delegare a lui Călin Nistor la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde ocupă poziţia de procuror-şef adjunct.

Potrivit ordinii de zi publicate pe site-ul instituţiei, Secţia pentru procurori urmează să discute "propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a lui Călin Nistor, procuror şef adjunct în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie".

Călin Nistor este cel care asigură în acest moment conducerea Direcţiei, după ce Anca Jurma a anunţat, la începutul lunii ianuarie, că nu mai doreşte prelungirea mandatului de şef interimar.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Ulterior, ministrul Justiţiei a propus numirea Adinei Florea ca procuror-şef al DNA. Preşedintele Klaus Iohannis a respins însă această propunere. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina